Wpis z mikrobloga

• 68
@Mitur: ja znam doskonale jego poglądy na tą kwestię i w mojej ocenie miał rację. PiS chciał obsługiwać nierealne liczby podróżnych w czasie, gdy LOT niezbyt sobie radził z dużo mniejszymi liczbami. Mogło to doprowadzić do upadku całej inwestycji
  • Odpowiedz
@lagomorph przecież jeszcze rok temu ko chciało uwalić cały projekt, chociaż wtedy już szacunki były zupełnie inne na poziomie bodajże 40 mln rocznie, z tego co pamiętam
  • Odpowiedz
LOT niezbyt sobie radził z dużo mniejszymi liczbami

@lagomorph: Skończyłeś jakąś filologię żeby się wypowiadać na takie tematy? A o PLL LOT ktoś kto kto głosuje na kandydata PO i popiera ich pomysły nie powinien się wypowiadać głośno bo gdyby był podtrzymany stan z poprzedniej ich kadencji w poprzednich latach to dziś by już te linie nie istniały...
Dlatego kandydaci mają sztaby żeby nie gadać kompletnych głupot chociaż praca jest
  • Odpowiedz
bo gdyby był podtrzymany stan z poprzedniej ich kadencji w poprzednich latach to dziś by już te linie nie istniały...

@Mitur: Dlaczego kłamiesz? Przecież to rząd PO uratował LOT przed plajtą.
  • Odpowiedz
Przecież to rząd PO uratował LOT przed plajtą.

@editores: Rząd uratował? Rząd to doprowadził do upadku, pieniądze na długi były z EU a wychodzenie z kryzysu to już nie były czasy rządów PO. Też skończyłeś filologię żeby się wypowiadać w temacie co jest możliwe, a co nie?
  • Odpowiedz
  • 1
@marcelus: CPK nigdy nie został przez PO jednoznacznie odrzucony (nie było uchwały ani ustawy w tej sprawie) – Trzaskowski zwracał uwagę na potrzebę wzrostu ruchu przed budową, a nie na rezygnację z projektu. Prognozy zaktualizowano do ok. 28 mln pasażerów w 2030 r. i 40 mln w połowie lat 30., co potwierdza sens podejścia do sprawy w etapach. Po wyborach parlamentarnych Tusk po debatach potwierdził kontynuację CPK ale z korektami
  • Odpowiedz
@Mitur: Nie rozumiem jak można tak bezczelnie kłamać. w 2013 roku rząd Tuska przekazał plajtującemu LOT-owi 400 mln. zł.
RZĄD A NIE UNIA. przepisz to sobie ilka razy.

To miało swoje konsekwencje i LOT przez to, że uzyskał pomoc publiczną miał obciętą siatkę połączeń - decyzja Unii.
Powtarzaj kilka razy - UNIA nie dała pieniędzy, a kazała obciąć siatkę
  • Odpowiedz
Nie rozumiem jak można tak bezczelnie kłamać

@editores: Nie rozumiem jak można w roku p-------ć że "rząd Tuska" przekazał jakieś pieniądze - to są NASZE pieniądze na zasypanie dziury która powstała w wyniku nieudolnego zarządzania przez x lat. Chwalenie się "sukcesem" wynikającym z własnej nieudolności chwały nie daje.

W 2016 ograniczenie się skończyło i firma zaczęła
  • Odpowiedz
@editores: @lagomorph Zresztą posłuchajcie zdania eksperta który zarządzał liniami w czasach największego kryzysu na temat CPK, bo nie wiem jakie analizy wy czytaliście skoro wiecie więcej i lepiej
Mitur - @editores: @lagomorph Zresztą posłuchajcie zdania eksperta który zarządzał li...
  • Odpowiedz
"to są NASZE pieniądze na zasypanie dziury która powstała w wyniku nieudolnego zarządzania przez x lat."

Ojoj, czyli juz nie unia dała kasę, tylko NASZA kasa. ;)
Może nasza, ale to rzad nią dysponuje.

"Magia."
  • Odpowiedz
Jeśli się za to dostaje pieniądze to ok, ale jeśli ktoś jest głupi żeby bronić czegoś na czym zyski czerpią inni to ten syndrom sztokholmski nie przestaje zadziwiać.

@Mitur: To o tobie. Udowodniłem ci KŁAMSTWA i zamiast przeprosić jeszcze pyskujesz.
  • Odpowiedz
Nie, przypadek. Po prostu PIS trafił na okres dobrego rozwoju Polski, odziedziczonego po doskonałych rządach PO.

@editores: Potenrzna PO która zagwarantowała dzięki swoim rządom stabilizację na światowych rynkach. Wystarczyło w 2015 roku zasiać ozimy żeby w żniwa 2016 zebrać pszenicę. Już takiej komedii to jeszcze nie słyszałem.

Udowodniłem ci
  • Odpowiedz