Wpis z mikrobloga

@why1sthat: dobrze mówi i szczerze, po prostu nie rozumie jak to mogło medialnie wyglądać, a KO wykorzystała całość do swojej narracji, szkoda że bez konsultacji ze Sławomirem i to oni odpalili publiczność tymi swoimi postami.

Mam nadzieje że szersza publika dotrze do tego posta xD
  • Odpowiedz
@CT-5555: czy szczerze? powiedział że nawrockiego potraktował łagodniej a trzaska ostrzej. cóż prawda jest taka że to nawrocki przy rozmowie z mentznem wyparł się pisu i w sumie poległ. Trzasek wypadł na tej rozmowie o niebo lepiej ale to też zasługa samego trzaska.

w konfie kolejny raz dzieje się coś bardzo dziwnego ogólnie.
  • Odpowiedz
@tubkas12: tylko że Nawrocki formalnie nie należy do pisu, pytanie na ile szczerze jest zgodny z postulatami Mencena. Trzaskowskiego potraktował ostrzej, bo ten nie odpowiadał jednoznacznie. W sumie i tak dobrze że Trzaskowski sie nie zgodził, bo to by fatalnie wyglądało, każdy kto odrobine sie interesuje poglądami i postulatami polityków, wie że on ma znacząco inne poglądy i wypadłby na "cóż szkodzi obiecać".
Na razie to emocje i zamęt, mam
  • Odpowiedz
tylko że Nawrocki formalnie nie należy do pisu

@CT-5555: czy ktoś się jeszcze na to łapie? nawet jak była debata trzasek kontra nawrocki to trzasek powiedział żeby przestał udawać że nie jest od pisu i przestał. gdyby nawrocki był niezależny to by miał z 2%. nikt w to już nie wierzy i pytanie czy za kolejna lata ma sens robić ten sam numer. Ogólnie pomysł by brać kogoś z czystą
  • Odpowiedz
@CT-5555: i tak jak popatrzysz na rządy pisu i po, nie to co mówią a robią - to obie partie są prounijne. Cały spór pisu z unią wynikał z tego że pis transformował nasz system w lekki autorytaryzm co się unii nie podobało ale pis wprowadzał dyrektywy unijne.

https://www.polityka.pl/tygodnikpolityka/kraj/2256331,1,niewygodna-dla-pis-historia-zielony-lad-i-zielone-swiatlo-od-morawieckiego-tak-bylo.read

W finalnym głosowaniu Rady UE nad „prawem klimatycznym” w czerwcu 2021 r. wstrzymała się tylko Bułgaria, a reszta krajów, w tym
  • Odpowiedz
@tubkas12: no ale powiedziałem tylko że formalnie, a to znaczy że nie ciąży na nim żadna dyscyplina partyjna i może sobie pozwolić na więcej swobody niż gdyby był formalnym partyjniakiem. Tylko sie zastanawiam na ile szczerze się tak zgadza z postulatami Mentzena.

A co zrobi, to bym tak do przodu nie wybiegał. Jego przeszłość, a także choćby to zażywanie nikotyny, tzn tych snusów na wizji, świadczy że jest to troche
  • Odpowiedz
Tylko sie zastanawiam na ile szczerze się tak zgadza z postulatami Mentzena.

@CT-5555: Moim zdaniem to nie ma znaczenia bo i tak zagłosuje tak jak mu ktoś z pisu każe. I trzasko podobnie z KO ale on się tego nie wyparł

"zagłosuje" to złe słowo bo prezydent nie głosuje a może vetować.
  • Odpowiedz
@tubkas12: no niestety obie partie duopolowe mają lwią część takiego elektoratu, w przypadku pisu dużo osób to po prostu emeryci którzy nie są już za bardzo w stanie zaktualizować swojej orientacji politycznej, zweryfikować tych nowych partyjek. W po też mimo wszystko jest sporo seniorów, tamto pokolenie dużo przeszło, komune, później burzliwą transformacje ustrojową i pogoń za zachodem, a co za tym idzie małą rewolucje kulturową. Sam mam ciężko nadążyć za
  • Odpowiedz
I trzasko podobnie z KO ale on się tego nie wyparł

@tubkas12: no nie, choć próbował lawirować troche, tzn ani sie nie zgodził z postulatami, ani ich nie odrzucił. W pewnym sensie wyszedł bardziej wiarygodnie, ale myśle że Mentzenowi nie o to chodziło, ciekawe jak podsumuje te swoje wywiady.
  • Odpowiedz
@CT-5555: ja już sam do końca nie rozumiem co tu się dzieje, i coraz bardziej jednak zaczynam się zgadzać z tym nieszczęsnym napierałą który mówi że polska to dwie walczące ze sobą cywilizacje.

Mam kupiony mentoring u phila za grube pieniadze, on jest wolnościowcem, gościu od krypto i teraz ostatnio sobie czytam co on robi na twitterze. Zawsze był taki że krytykował i pis i po ale ostatnio widzę u
  • Odpowiedz
@tubkas12: no, widać na mapkach po wyborczych.
Miło było pogawędzić z kimś kto ma inne preferencje polityczne, a nie zieje jadem ani poczuciem wyższości, miłego wieczoru.
  • Odpowiedz
@CT-5555: Kiedyś czytałem o krajach afrykańskich, że ludzie z zachodu wzięli czasami nienawidzące się plemiona i potworzyli z tego sztuczny kraj. Co nie powinno dziwić były tam wiecznie wojny. U nas to wygląda podobnie. Po prostu Tusk i polska A to jest bardziej zachód a pis i polska b to jest bardziej wschód. I mamy sztuczny kraj z dziwnymi granicami który powoduje że stworzył się skrajnie różny ideologicznie duopol. Przynajmniej
  • Odpowiedz
@tubkas12: nom, jest taka doktryna polityczna "dziel i rządź", hasełko Bismarcka. Albo zdaje sie Konfucjusz, lub jakiś inny Chiński filozof pisał traktaty o prowadzeniu wojen bez miecza, właśnie o podsycaniu różnic kulturowych we wrogich państwach, żeby destabilizować społeczeństwo.
  • Odpowiedz
@CT-5555: to na pewno robią ruscy, i moim zdaniem ruscy napuszczają na siebie nasze dwa obozy. tak jak deweloperzy obstawiają wszystkie strony.

naprawdę ten kraj w obecnym stanie byłoby łatwo podbić czy przejąć. jeden rząd porządzi zanim w ogóle coś zacznie zmieniać to władzę przejmuje kolejny rząd który to cofa, i wprowadza własne rzeczy a później wraca druga partia i cofa rzeczy ostatniego rządu.

widać od razu co tu się
  • Odpowiedz