Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Czoso: Ale tu nie chodzi o ludzi co wyjechali na X lat, a o ludzi co mieszkają na stałe w jakimś Szikago. To, że ma takie prawo głosować to nic. Jakbym miał prawo losowym ludziom sikać do gardła, to znaczy, że te nikt nie powininen narzekać?
Odwróćmy sytuacje i to Nawrocki wygrywa w większości krajów. Ciekawe jaka narracja by była. Nie wiem, ale się domyślam xD
  • Odpowiedz
@Czoso odpuściłem pierwszą turę, ale na drugą turę idę głosować. Pozbądźmy się tej nienawiści z polityki razem, urodzeni pod wspólną flagą i godłem.
  • Odpowiedz
  • 0
Jakbym miał prawo losowym ludziom sikać do gardła, to znaczy, że te nikt nie powininen narzekać?

@Noggenfogger:

Ale nie masz takiego prawa. Zastanów się dlaczego.

I zastanów się dlaczego w 140 na 200 krajów ludzie mogą głosować za granicą, a w 0 na 200 mogą sikać do gardła jak to raczyłeś porównać.
  • Odpowiedz
  • 1
@Czoso mieszkam za granicą i tak długo jak w jakikolwiek sposób to co dzieje się w Polsce wpływa na mnie to musiałbym być debilem żeby odpuścić głosowanie. Jeżeli by dopisali jako zerowy punkt konstrukcji, że Polak mieszkający za granicą ma możliwość wybierać które prawa uchwalane w Polsce go dotyczą, jego majątek pozostały w kraju jest nietykalny a na każde żądanie urzędnika ma prawo odpowiedzieć "fakaj boba" a urzędnik ma obowiązek natychmiast
  • Odpowiedz
@Czoso: Bywam w Polsce kilka razy do roku, mam tu dom i planuje powrót. Jestem na bieżąco z tym co się w kraju dzieje często wiem więcej niż rodzina/znajomi którzy tu mieszkają, W takim przypadku uważam głosowanie za swój obowiązek.

Jednak. Znam sporo osób którzy nie interesują się losem Polski, bywają rzadko i nie planują powrotu. Tu mam wątpliwości.

Wkurza mnie Polonia amerykańska która siedzi w USA do emerytury i
  • Odpowiedz