Aktywne Wpisy

Jak weźmiesz iPhone nigdy nie wrócisz na #android ta, bateria tak pięknie trzyma, że po tygodniu już myślę czy nie oddać i nie zamówić oneplusa 15, czuję się jakbym cofnął sie w rozwoju, bateria słaba, żadnych ficzerow, aparat też bez szału w porównaniu do honora magic 6 pro na plus tylko rozmiar bo to male pro, ale dwa razy dziennie telefonu ładować nie będę
#iphone #ios
#iphone #ios

kecyc +143
Zaraz egzamin na prawko C. Kurde stres jest, niby człowiek umie jeździć ale stres jak ta lala.

Tak więc mam stan SSZ, ale muszę załatać poddasze bo wiatr hula i mnie wkurza. Jak zostawię otwarte drzwi na dole to dom zamienia się w komin z ogromnym ciągiem.
Jak to się łata prawidłowo? Przestrzeń od frontu na wieńcu wyrównać XPSem? Jakąś siatkę przeciw gryzoniom i owadom by wypadało pewnie dać i płytę OSB żeby to załatać z zostawieniem szczeliny wentylacyjnej. Dostępu od zewnątrz nie mam i trzeba wszystko zrobić od wewnątrz.
W komentarzach dodatkowe zdjęcia.
#dom #budujzwykopem #budownictwo #budowadomu #remontujzwykopem
źródło: IMG20250519184324
Pobierzźródło: IMG20250519184337
Pobierzźródło: IMG20250519184400
Pobierz@Alchemik88: to ja bym dał go wyżej, tylko od desek zostawić szczelinę wentylacyjną, jak bedziesz robił elewację to dasz wełnę nad murłatę by mostka nie było i zamkniesz styropianem od zewnątrz i dopiero tam kratka by była potrzebna przy deskach chyba że wpadnie podbitka to kratkę dasz przy okapie, pod pasem nadrynnowym
https://www.youtube.com/watch?v=FQQfpayPqAQ
Gość wydaje się wiarygodny i w sumie chyba tak to wykonam od razu. XPS lub PIR dam do wysokości murlaty czy wełny i powinno być miło.Chyba, że się szarpnę i zrobię pierwszą warstwę wełny od razu na gotowo. Tylko pytanie jak wytrzyma wtedy tynki i wylewki które będą odparowywać.
@kojos wiadomo :)