Skończyłem właśnie główną fabułę, no i jest faktycznie duży temat do rozkmin. Czy Joel faktycznie postąpił słusznie... Ponoć ci co mają dzieci skłaniają się bardziej ku opcji że słusznie, drudzy że jednak niesłusznie.
@Project_Im_Not_Going_In Ciężko jest rozkminić sytuację w której świat opanowały grzyby które zamieniają ludzi w coś ala zombie po kokainie. Ludzie bardziej w------i się bo kibicowali głównemu bohaterowi, a stało się co się stało. ta sama sytuacja gdy źli ludzie z gangu w rdr2 krzywdzili innych ale gdy coś stało się głównemu bohaterowi Arturowi to zesrańska nie było końca.
@Project_Im_Not_Going_In: Ja właśnie ogrywam już dwójkę. Czy postąpił słusznie? Zadaj sobie pytanie jak sam byś postąpił. To dylemat czy byłbyś w stanie poświęcić samego siebie lub kogoś bliskiego dla dobra ogółu. Równie dobrze możesz zapytać milionera czy podzieliłby się wszystkimi swoimi pieniędzmi żeby nikt nie był głodny. Czy jak powie nie, to nazwiesz go egoistą? Natomiast ważniejsze tu jest chyba nie to co wybrał Joel tylko to że sama Ellie
@ladykagami: Jakbym tak spojrzał na tamten świat, to bym raczej stwierdził że wyginięcie ludzkości jest tylko kwestią czasu. Więc raczej nie poświęciłbym ani siebie, ani nikogo bliskiego dla dobra ogółu. W szpitalu jakby zapytali Ellie o zdanie, a ta by się rozmyśliła, to i tak było już po ptakach, bo świetliki by jej nie wypuściły.
@Project_Im_Not_Going_In Ja odnośnie Joela mogę rzec tak: 1. W kwestii wyboru Ellie, to faktem jest, że ją całkowicie olał i kierował się tylko swoimi uczuciami. Pewnie, w jakiś sposób także i jej dobrem, ale myślał przede wszystkim o sobie. 2. W kwestii okłamania Ellie to postąpił idiotycznie, zamiast wyjawić jej prawdę. Sama Ellie zachowywała się też potem jak rozkapryszony bachor i idiotka. 3. W kwestii jego śmierci to uważam, że na
#thelastofus #gry
Ludzie bardziej w------i się bo kibicowali głównemu bohaterowi, a stało się co się stało.
ta sama sytuacja gdy źli ludzie z gangu w rdr2 krzywdzili innych ale gdy coś stało się głównemu bohaterowi Arturowi to zesrańska nie było końca.
W szpitalu jakby zapytali Ellie o zdanie, a ta by się rozmyśliła, to i tak było już po ptakach, bo świetliki by jej nie wypuściły.
1. W kwestii wyboru Ellie, to faktem jest, że ją całkowicie olał i kierował się tylko swoimi uczuciami. Pewnie, w jakiś sposób także i jej dobrem, ale myślał przede wszystkim o sobie.
2. W kwestii okłamania Ellie to postąpił idiotycznie, zamiast wyjawić jej prawdę. Sama Ellie zachowywała się też potem jak rozkapryszony bachor i idiotka.
3. W kwestii jego śmierci to uważam, że na