Wpis z mikrobloga

#motoryzacja samochód opel astra benzyna LPG. Odpalał wszystko było dobrze. Później nagle nie chciał odpalić więc pomyślałem, że może nie ma benzyny pomimo tego, że wskazówka jest nad czerwonym więc wlałem paliwa ale i tak nie chciał odpalić. Kręcił i najpierw łapał na sekundę i gasnal. Po kilku godzinach odpalił i wszystko było dobrze. Na następny dzień to samo rano wszystko dobrze, później pojechałem do sklepu i znowu. Łapał na chwilę, a później już tylko kręcił. Do tego gdy łapał, a później dodałem gazu to nie reagował.
#mechanika #pytanie #niebieskiepaski #m4k
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@trzaichlac69: tylko 200 tysięcy. Ale jakie to ma znaczenie? Silnik się kończy gdy nic nie działa, a nie że po prostu nie odpala. Myślisz, że tylko stare auta mają takie usterki.
  • Odpowiedz
@NAIZDUP diesel? No to może być wszystko od pompy paliwa przez wtryski po lewe powietrze lub zasyfione filtry. Do tego parę czujników co też mogą robić problemy.
  • Odpowiedz
@NAIZDUP: ale na obu paliwach się tak dzieje?
jak masz nagrzany to spróbuj awaryjnie odpalić na gazie, powinna być kombinacja od tego.
  • Odpowiedz
@NAIZDUP astra nie miała 1.5 w benzynie, a sorry nid doczytałem o LPG. Jak 1.6 z gazem to odłączyć instalację i pojeździć. Wtedy wiadomo co bruździ. Wersja optymistyczna pada cewka i świece w kiepskim stanie. Wersja pesymistyczna właśnie twoja głowica zaczyna domagać się remontu przez wypalone zawory od gazu.
  • Odpowiedz
przecież zawsze najpierw odpala na benzynie.

@NAIZDUP: myślałem że sprawdzałeś odpalanie bezpośrednio na gazie. Można to zrobić awaryjnie jak i ustawić ciepły start kiedy od danej temp od razu pali na gazie.
  • Odpowiedz