Wpis z mikrobloga

Kierwa, chłop się nigdy nie interesował polityką. W końcu zacząłem się interesować bardziej, oglądam wszystkie debaty, wywiady itd i to jest jednak tak porąbane, że coraz bardziej myślę czy iść głosować (gdzie jednocześnie uważam, że to ważny obowiązek każdego obywatela)
Z jednej strony patus i to z pisu, który przez 8 lat robił co robił, z drugiej strony typ którego nie da się słuchać, ani oglądać, bo idzie wyczuć wręcz że ściemnia i kręci w każdym temacie na który się odezwie. Sztuczna kreacja, krętacz vs bandyta z pisu. Jak żyć

#polityka #wybory
  • 2
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@klokupk: Kaczyński z Tuskiem robią z nas debili, Ci kandydaci celowo dobrani są nie tak żeby się komuś podobać, tylko tak żeby jeden maksymalnie nie podobał się i wywoływał histerie u chłopa z Podkarpacia a drugi u menadżera z korpo w Warszawce. To pozwala im grać na najsilniejszych emocjach i betonować scene polityczna.
  • Odpowiedz
  • 1
@klokupk Dla mnie, pierwsze w pełni świadome wybory, pierwszy raz oglądałem wszystkie debaty i wywiady z każdym z kandydatów i powiem z czystym sumieniem, że żaden z nich mnie nie przekonał, to wszystko wygląda jak przepychanka słowna kolegów przed wuefem, z taką różnicą, że tutaj jest więcej kłamstwa i zmian poglądów. Czasami wypowiedzi tych kandydatów ogląda się jak serial, w którym po każdym odcinku jest reset i fabuła idzie zupełnie innym
  • Odpowiedz