Takie pytanie do tych którzy podróżują. Filipiny - czy warto tam lecieć we wrześniu? Dokładnie po 14-15.09. Podobno jest to pora deszczowa ale też czytałem że tylko 20-30% opadów. Większość informacji to mocno uogólnione albo dane sprzed ponad 10 lat. Jak to ma się teraz? #podroze #podrozujzwykopem #pytaniedoeksperta #filipiny
@FeyNiX: zależy. Pora deszczowa nie oznacza, że pada cały czas, ale wtedy występują tajfuny, więc jak trafisz na jakiś, to będzie tydzień - dwa tygodnie pochmurne z wiatrem i deszczem. Zależy od szczęścia
@FeyNiX: wbij sie na kanał na fejsie Polacy na Filipinach, dostaniesz konkretne informacje. Ode mnie jeśli cena biletu dobra to warto, jak nie to lepiej lecieć gdy nie leje. Byłem w deszczowej w Wietnamie i było ok, nawet Fansipan zdobyłem(jeszcze za starych czasów bez kolejki) i mnie nie przeczołgało, za to na Filipinach w suchej na Mt. Apo w nocy nam dolało i schodząc miałem błotne przygody. :) Za to
@ramirezvaca: głównie dlatego chce lecieć bo jest tanio ( ͡°͜ʖ͡°) przeliczając jakieś 1500 zł taniej. Patrzyłem też na Wietnam ale drożej z lotami. Ogólnie będę wylatywał z Nowego Jorku a tam wszędzie daleko ( ͡°ʖ̯͡°)
@FeyNiX: leć tam jest sporo do roboty, nas straszyli Mindanao (Polacy w hotelu w Cebu) zlałem jak zawsze i było zajebiście Mt. Apo super tak samo Lake Sebu. Btw co mi polecisz fajnego w NY bo lece w sierpniu na 5 dni, mam już Edge i wspinanie się po nim, Statue i lotniskowiec z Concorde i promem kosmicznym?
@ramirezvaca: nic ( ͡°͜ʖ͡°) byłem dotychczas w Miami i Los Angeles a do NYC lecę odwiedzić znajomego którego znam z pracy w UK gdzie obecnie mieszkam i teraz przebywam. Ogólnie USA, duże miasta nie są warte uwagi. NYC z tego co wiem śmierdzi smażonym olejem i dużo szczurów.
Ja lecę na 4 dni właśnie do NYC a później podróż do Connecticut (Meriden) a stamtąd
@FeyNiX: ale Concorde i Enterprise, do tego jeszcze za czasów C64 i The Last Ninja zawsze chciałem zobaczyć Central Park i sobie tam połazić. Różowa tu z boku mi mówi, że piernicz Filipiny leć do Kolumbii, masz bliżej i będzie zajebiście. :)
@FeyNiX: :) byłem w tym roku, dwa lata temu i trzy lata temu :) Nic bardziej mylnego, jeden z najlepszych krajów w jakich byłem. :) A Peru tez możesz odwiedzić będąc w Leticia tam trójstyk granic. Salwador też masz blisko, polecam.
@FeyNiX: Żona powiedziała, że we wrześniu jest bardzo deszczowo i spora szansa na tajfun. Najlepiej w styczniu i lutym, wtedy pogoda jest jak podczas polskiego lata.
Ja lecę na 4 dni właśnie do NYC a później podróż do Connecticut (Meriden) a stamtąd