Wpis z mikrobloga

Ehh… jaki syf. Ja to jednak nie mam szczęścia do czystych lokomotyw. No ja już mam powoli dość Cargo, i to z większej ilości powodów niż stan taboru. Już będzie z rok od kiedy dostałem w łapę świadectwo maszynisty i chyba czas przestać się bać i szukać pracy gdzie indziej. Do prywaciarzy nigdy nie pójdę, nawet za 15k. Wolę kończyć i wracać od razu do piwnicy. Więc zostają pasażerskie. Mam do wyboru koleje wielkopolskie albo intercity. Pytanie czy oba firmy by mnie wzięły z lojalką na plecach… Tutaj też ciche pytanie do braci kolejarskiej. Gdzie bardziej się opłaca iść pod względem zarobków i pracy ogólnie?
#przegrywcojezdzikoleja #przegryw #kolej #pkp #maszynista #100twarzykolejarzy
Profanumopus - Ehh… jaki syf. Ja to jednak nie mam szczęścia do czystych lokomotyw. N...

źródło: image_picker_30E13020-6B18-426C-94A9-FAA80696FF84-44532-00001ED7D64867FC

Pobierz

Gdzie iść kolej anon?

• KW (koleje wielkopolskie) 38.9% (63)
  • PKP Intercity 61.1% (99)

Oddanych głosów: 162

• 14
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Profanumopus: Tak jak myślałem, kierownica. A potem taki leser będzie płakał że na przejeździe kolejowym w auto z-----ł, zamiast kierować i ominąć to w telefonie siedział...
  • Odpowiedz
Do prywaciarzy nigdy nie pójdę, nawet za 15k. Wolę kończyć i wracać od razu do piwnicy.

@Profanumopus: jakbyś dobrego prywaciarza poszukał to byś miał rano takse spod domu pod samą lokomotywę, po robocie tak samo kierowca zabiera autem ze stacji i zawozi pod same drzwi piwnicy. Zero czekania na pociąg powrotny czy szukania podrzutki luzakiem czy towarem, a trasy z noclegiem w hotelu to może raz w miesiącu tak w
  • Odpowiedz
Jak masz ochotę zapierdzielać dzień i noc 100-160 km/h to IC... z tym, że są spore szanse na opóźnienia i kombinowanie z godzinami ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Z KW to też słyszałem tak jak kolega wyżej pisał - czasem ciężko do domu wrócić.
  • Odpowiedz
@Profanumopus: manewry cargo regularne godziny pracy koło 6000 na łapkę
Kolprem 8000
Ctl/lotos 10k w górę
Icki koło 8000/9000 ale największą odpowiedzialność
Plk
Nastawniczy 5000
Dyżurny 6000-8000 zależności od nastawni
  • Odpowiedz