Wpis z mikrobloga

siema, zdjąłem głowice bo zerwał sie pasek rozrządu głowica poszła na regeneracje bo połamało kilka dźwigienek i zawór przyglądam się teraz dokładniej cylindrom i na pierwszym cylindrze takie coś jak na zdjęciu niby wytarcie ale kompletnie nic nie czuć pod paznokciem chyba ktoś remontował już silnik wcześniej bo widać że hon miejscami jest na wierzchu tego wytarcia gdyby to była świeża sprawa to nie byłoby honu już i pytanie wnikać w to i wyciągać tłoki czy olać i składać jak głowica mi przyjdzie? silnik do tej pory przed zerwaniem paska działał bez żadnych zarzutów oleju też nie brał

#silnik #motoryzacja #mechanikasamochodowa
danek_ - siema, zdjąłem głowice bo zerwał sie pasek rozrządu głowica poszła na regene...

źródło: IMG20250523170909

Pobierz
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@danek_: pokaż tą fotkę chłopu, który robi ci głowicę to ci coś więcej powie. skoro skrzywiło zawory to tłoki i tak powienieś wyciągnąć sprawdzić czy nie ukrzywiło korbowodów, a wtedy to bym delikatnie przehonował honownicą na wiertarkę, nowe pierścionki i powinno funkcjonować bez zarzutu.
  • Odpowiedz
@danek_: głowica będzie po zrobieniu będzie mega szczelna teraz. Kompresję dołem wypchnie znam to z autopsji. Ja bym tego tak nie składał za duże ryzyko roboty od uja i pieniądzów.
  • Odpowiedz
  • 0
@trzaichlac69: jednak zaryzykowałem i poskładałem silnik bez ruszania tłoków silni pali chyba nawet lepiej jak przed regeneracją głowicy więc jednak nie jest takim śmietnikiem jak to napisałeś
  • Odpowiedz