Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 19
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Thorus88: są normalne i akceptowalne, a z kuponem czy jak ktoś wie jak wybrać zestaw z promki np. super combo to jest tanio. Dalej sporo osób zamiast brać zestaw to bierze osobno kanapkę, frytki i napój xD
  • Odpowiedz
@Vadzior amen. Super combo jest opłacalne, kuponów też sporo. Biorąc pod uwagę ceny gastro nie ma tragedii nawet licząc to że ich kanapeczki to takie maluszki
  • Odpowiedz
@BigSW: A mi nawet pasują te maluszki, brakuje mi właśnie mniejszych i tańszych porcji, nie zawsze mam ochotę jeść burgera z 200g mięsem i do tego płacić za frytki w narzuconym zestawie których i tak i tak nie chce (zgadnij ile knajp robi mi rabat z tego tytułu xd). I jeszcze płacić za napój bo akurat tego nie ma w zestawie.
W super combo można uzbierać 1300+ kcal za 19zł.
  • Odpowiedz
@Vadzior prawda i ja jestem fanem jalapeno burgera w sumie ale ile tam mięsa jest to nie wiem ale strzelam że mniej niż 50g. Przy czym jak chce coś lepszego to biorę samą kanapkę maestro i styka.
  • Odpowiedz
@BigSW: ja najczęściej albo super combo jak chce picie, a jak samo jedzenie to z kupony royal/wieśmak/bigmac + frytki, choć ich akurat często nie jem
ale bez kuponu te 20-22zł dać za taką kanapkę to też tragedii nie ma
  • Odpowiedz
@Thorus88: Wciąż trudno mi uwierzyć, że w krajach zachodnich McDonald's jest synonimem gastronomii dla biedoty, gdzie za drobniaki można się porządnie najeść bo ichnie jedzenie jest z natury tanie i proste w przygotowaniu, a w Polsce za kilka małych nuggetsików trzeba prawie dwadzieścia złotych płacić...
  • Odpowiedz
@Thorus88: Nie wiem, bo w Mac'u bywam raz na 15 lat (ostatnio gdzieś koło 2017 - więc jest szansa, że się wybiorę). Uważam to za tak marne jedzenie, że nigdy nie mam ochoty tam wstępować. A jedyne co mnie skłania to fakt, że jest szansa ze zachowują jakieś absolutne minimum sanitarne, wiec w jakieś dłuższej trasie jak nie znam nic zaufanego w okolicy to zjem frytki i się nie otruję.
  • Odpowiedz
@Thorus88: Odpowiadając na pytanie: Ceny zwariowały jak w całej gastronomii. Jednak np. ten nowy box za 20zł czy jakieś zestawy z kuponów za mniej niż 30zł wciąż są tańsze niż inne knajpy. Ja najbliżej swoje pracy mam właśnie McD, a alternatywą są knajpy wietnamskie, chińskie gdzie danie kosztuje koło 40zł. Pizza to już w ogóle 60cm kosztuje ponad 100zł, więc na osobę jeszcze więcej wychodzi.
Stąd w moim przypadku bardzo
  • Odpowiedz
@Zbruzman: tylko czy to prawda czy powielasz jakieś mity? W Niemczech za zestaw (kanapka+napój+frytki) i nie jakiś powiększony płacisz ok. 12 euro. A przysłowiowy "czis" to prawie 3 euro
  • Odpowiedz