Wpis z mikrobloga

Zastanawiam się nad zmianą kasku. Aktualnie, od ponad 5 lat, jeżdżę w Nolan n87, ale że przesiadłem się na Advenczera to zastanawiam się nad czymś innym. Generalnie Nolan jest spoko aczoklwiek mam wrażenie, że jest w nim turbo gorąco i jedynie otwarcie szybki pomaga (mam wrażenie, że też ciutke ciśnie mnie w głowe). A niestety jadąc za kimś po szutrze gdzie jest mocne zakurzenie to wszystko leci mi w twarz. W zeszłym sezonie w Rumunii (35 stopni dzień w dzień) to wręcz co chwile otwierałem i zamykałem szybke, żeby choć trochę powietrza złapać.

Macie coś godnego polecenia? Kluczowa dla mnie jest wentylacja, bezpieczeństwo, możliwość montażu intercomu oraz spoko by było jakby miał duży wizjer i nie ważył 5kg.

Cenowo do ~2k - 2,5k zł.

#motocykle #motomirko
  • 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@pepepanpatryk może airoh commander? Ja jestem bardzo zadowolony. Zobacz też sobie nexx xwed3

@bocznica: kumpel kupił commandera i po roku ma popekana wyściółkę przy szyi całą, wkurzony że jakościowo średnio. Ale może poprawili już.

@pepepanpatryk po Nolanie może Ci być ciężko. Ja mialem n100, a potem kupowałem kask adv. Minusem nolana było to że był ciężki, ale wygoda, jakość, duży pinlock i wygłuszenie na bardzo dobrym poziomie. Najlepiej
  • Odpowiedz
Odnośnie wentylacji, ostatnio przesiadłem się z hjc i90 na rpha 91 i jest różnica, po otwarciu górnego wlotu wrecz odczucie wiru ;) (wiem, że inny rodzaj kasku)
  • Odpowiedz