@future_: w sumie ja znam z 10 takich mocnych fanów Kanału Zero i żaden z nich nie jest typowym "Mariuszem"; raczej to są byli light-wyborcy PO lub PISu
@future_ myślę sobie, ze to Stanowski znalazł sobie odbiorców na których zarabia pieniądze mówiąc im co chcą usłyszeć. To nie było i nigdy nie będzie rzetelne dziennikarstwo bo na takie dzisiaj jest mały popyt.
@DrTRAPH0USE: P--------o. Może w twojej bańce jest jedyny. Mnóstwo ludzi już widzi nastawienie pro-pisowskie i brak obiektywności w KZ. Sam zresztą oglądam ten kanał od początku i trzeba być zaślepiony by nie widzieć ich fikołków.
@In_thrust_we_trust: Mam wśród znajomych takich zwyklaczków co to na wybory chodzili, głosowali raczej na partie demokratyczne i raczej nie obnosili się ze swoimi politycznymi myślami w socjalach. Pojawił się Stanowski i nagle zwrot o 180 stopni. Zaczęli zachowywać się jak takie stare baby PiSowskie co na grupkach FB siedzą, tylko zamiast głupich memów, udostępniają przemyślenia Stanowskiego i Mazurka bijące oczywiście w partie demokratyczne.
@future_ a ja mam kumpla to specyficzny ale inteligentny połączenie adhd i autyzmu. Głosował na mentzena, wcześniej na PiS. Niestety nie widzi pseudosymetryzmu tego projektu
@DrTRAPH0USE: Wiadomo, prywatny kanał więc może robić co chce i mieć sympatie jakie chce. Tyle, że od początku pozowali na jedyne obiektywne medium co okazało się nieprawdą.
@future_ z całego tego dlugiego postu zarzuciłeś tym wyszydzanym osobom trzy rzeczy: -ślepą wiarę -zero krytycznego myślenia -pełną gotowość do obrony "swoich" niezależnie od faktów.
Jak obserwuję od wczoraj na wykopie to te wszystkie cechy opisują obydwa obozy. Jak ktoś jest zatwardziałym kozłem to trwa w swoich poglądach i ich nie zmieni i dotyczy to też 'postępowych' fanów platformy i jej wykreowanego od młodości przez OSF Pana Trzaskowskiego
@DrTRAPH0USE: nie trzeba być oświeconym, by tego nie oglądać i nie popierać gangstera w wyborach. Wystarczy zwykła przyzwoitość. Jednak tej ostatnio u wielu brakuje.
Fani Kanału Zero, czyli pokolenie Mariuszy z Brajton, to współczesne moherowe berety. Zamiast siedzieć przy Radiu Maryja, siedzą na YouTubie; zamiast różańca mają lajka pod filmem Stanowskiego
@future_: Nie hejtuj ludzi. Mają swoją godność, nie są doceniani, ich problemy są olewane.
@future_: ale p---------e :D ja oglądam KZ, o dziwo nawet większość ich politycznych materiałów, mimo że nie popieram Nawrockiego (szanujmy się, Trzaskowski nie jest dla mnie idealnym wyborem). Wszyscy płaczecie że jest polaryzacja, ale taki komentarz dzielący ludzi na 2 grupy do niej niby się nie zalicza?
Komentarz usunięty przez autora Wpisu
No i co? A TVP, TVN, Tok FM , Gazeta Wyborcza itp mają nastawienie pro-PO.
To dobrze czy źle?
-ślepą wiarę
-zero krytycznego myślenia
-pełną gotowość do obrony "swoich" niezależnie od faktów.
Jak obserwuję od wczoraj na wykopie to te wszystkie cechy opisują obydwa obozy. Jak ktoś jest zatwardziałym kozłem to trwa w swoich poglądach i ich nie zmieni i dotyczy to też 'postępowych' fanów platformy i jej wykreowanego od młodości przez OSF Pana Trzaskowskiego
źródło: temp_file4277695340992916502
PobierzJednak tej ostatnio u wielu brakuje.
@future_: Nie hejtuj ludzi. Mają swoją godność, nie są doceniani, ich problemy są olewane.