Aktywne Wpisy

Shatter +184
Czy #policja w tym kraju działa?
Wczoraj moi sąsiedzi z domu obok mieli kilkunastogodzinną imprezę - głośna muzyka, a-----l, darcie gęby. Moja żona nie wytrzymała, zadzwoniła po policję przed 23 - od dwóch lat ścieramy się z nimi o to, żeby dawali ciszej jak się robi późno, ale to są ludzie, którzy uważają się za lepszych od nas i nijak nie reagowali na nasze prośby, rozmowy, sugestie że wystarczy skręcić bass
Wczoraj moi sąsiedzi z domu obok mieli kilkunastogodzinną imprezę - głośna muzyka, a-----l, darcie gęby. Moja żona nie wytrzymała, zadzwoniła po policję przed 23 - od dwóch lat ścieramy się z nimi o to, żeby dawali ciszej jak się robi późno, ale to są ludzie, którzy uważają się za lepszych od nas i nijak nie reagowali na nasze prośby, rozmowy, sugestie że wystarczy skręcić bass
źródło: 1000008251
Pobierz
solejukowski +65
Zbliża się ciekawa premiera w wydawnictwie Mando
Dobrze wychowani. Jak wytresowano milenialsów
___
"Starszym należy się szacunek”
Dobrze wychowani. Jak wytresowano milenialsów
___
"Starszym należy się szacunek”
źródło: 1000081920
Pobierz

Wtedy przejechalem w 6 miesiecy usa rowerem cale usa a teraz tylko nyc i long beach wypozyczonym samochodem.
Moje obserwacje w porownaniu z uk gdzie mieszkam na stale,
W long beach ruch uliczny jest tragiczny, 98% trzymaczy kierownicy nie uzywa kierunkowskazow,
Na +-500mil przejechanych po calym long beach NIKT!!! nie podziekowal mi awaryjnymi za wpuszczenie na wjedzie, lub ulatwienie wjazdu,
Chamstwo, wpychaja sie na centymetry pomiedzy samochody jadace 70mil/h
95% kierowcow lamie limit 55mil/h i jada 70mil/h
Jadac 60mil/h wiekszosc mnie wyprzedzala.
Wspolczuje wam korkow, ale macie za swoje,
W uk kultura jazdy jest piekna w porownaniu z usa,
Ludzie jada na luzie,bez szarpania, stresu,dzikich akcji.Sa przewidywalni,
Jedzenie w walmarcie,lidlu to porazka, cala tablica mendelejewa, nie dziwne ze macie raka w tym usa,
Zrac taki syf.Moze jest jakies zdrowsze jedzenie ale za 200% ceny ktora bys zaplacil w europie.
Ludzie w usa zyja w PLASTIKOWYCH!!! domach, tak siding jest z plastiku i skrzypi przy dotyku,
TO jest imperium? Rece opadaja. Fasadowy kraj,
TYLKO natura ratuje USA, bo jeszcze zostalo tam mnostwo dzikich terenow i mnostwo zwierzat dzikich tam zyje na wolnosci w porownaniu do europy.
Ale poza tym to poracha.
Celnik mnie w jfk pytal a to pan pewnie zostanie w usa jezdzic tirem,
Smiech mnie ogarnal jak to uslyszalem zyc w usa tym niewolniczym kraju.
#usa #uk #emigracja #emigrujzwykopem #takaprawda #oszukujo #cebuladeals #ameryka #korposwiat #zywnosc #jedzenie #choroby #przemyslenia
Ale jako gowniarz myslalem ze usa to kraj potomkow ludzi ktorzy wkorwieni na europejskie rzady sredniowiecza wyjechali do nowego swiata i zalozyli swoj nowy wlasny kraj, prawie idealny, wolny,bez starych dziadow u wladzy i klik co rzadza z pokolenia na pokolenie.
Gdyby amerykanie naprawili sluzbe zdrowia,zywnosc,ruch drogowy,brak urlopow, to bylby to prawie ideal na skale swiata,
A tak to tylko maja taki kraj 3 swiata na kredytach
@cerbera: No tak ale to najpopularniejszy sklep w usa,
Tymczasem w uk takie tesco czy aldi,lidl ma mega zdrowe jedzenie w porownaniu do tego walmartu i to za kilkanascie % mniej pieniedzy.
I to biali ludzie tam siedzieli za kierownicą, nie taksówkarze,
Po prostu USA to dziki kraj na drogach, gorszy niż UK.
Co do domów na wioskach tych niby bogatych Amerykanów to dalej żyją w PLASTIKOWYCH domach z trzeszczacym sidingiem, trzeszczacymi plastikowymi
I mówi a to pewnie mam zamiar zostać i jeździć tirem w USA,
To chłopa wyśmiałem,
Bo w UK mam lepsze warunki, mniej godzin, szybciej przerwy i częstsze się robi, i więcej urlopu,
Także jak zmieniac to na lepsze a USA już rajem nie jest.
No i puścił.
USA to kraj ogromnych nierówności, są ludzi co zarobili miliony ale z drugiej strony masz rzesze bezdomnych albo bardzo biednych ludzi co ich na wizytę u lekarza nie stać. Ludzie pracujący w magazynach Amazona co później dostają food stamps aby kupić jedzie w marketach.
@DrGreen_2: statystycznie muszą pracować Amerykanie więcej niż w Europie.
Bo mają tylko 1-2 tygodnie urlopu, a mimo to jest tam tyle biedoty.
Do tego najwięcej seryjnych morderców jest w USA.( ͡° ͜ʖ ͡°)
pamiętam jak w lidlu (w uk) na opakowaniu szynki byla informacja żeby po otwarciu nie jeść od razu