Wpis z mikrobloga

@BlackWatcher uważaj na recepcjach w hotelu bo często siedzą tam cwaniaczki np. zaproponuje Ci wymianę waluty, ale oszwabi na przeliczeniu. Wymiana waluty wyłącznie w kantorze i to po sprawdzeniu kursu. Czasami kantory są w holu większych i lepszych hoteli. Po przyjeździe chcieliśmy jakaś zgrzewkę wody kupić bo ukrop i suszy po podróży to nam chłop na recepcji powiedział, że tu nigdzie nie ma sklepu w okolicy i napoje można kupować tylko
  • Odpowiedz
@BlackWatcher z ciekawostek i tego co nam mówił przewodnik to Tunezja produkuje najlepsze na świecie oliwki i egzekwo w Iranem najlepsze daktyle. Ogólnie warto na miejscu sobie porzuć jakiegoś daktyla bo to zupełnie inne jest niż u nas w sklepach
  • Odpowiedz
@wermesz TSB (Różowe, dawny stusid) nadal jest bez opłat, wypłacałem w zeszłym tygodniu.

Kiedyś QNB jeszcze nie miało oplat, ale zmienili polityke w styczniu 2024

Al-baraka zawsze wola o 10tnd przy wypłacie
  • Odpowiedz
@BlackWatcher: będzie ściemniał, że jest kucharzem, kelnerem i Bóg wie czym tam jeszcze, problem był w tym, że ja w żadnym kurorcie nie byłem, tylko sobie hotel w Susa wynająłem. :) Jak będziesz w Susa jest knajpa nad taką małą galerią z pamiątkami, idź tam przy zachodzie słońca, widoki świetne i pyszna herbatka. Nie kupuj od nich papierosów, ja wziąłem kumplowi to mi powiedział, że takiego dziwnego Marlboro nigdy nie
  • Odpowiedz
@infidel92: ja nie pytałem o hotel do polecenia (byłem w Hilton Monastir/Skanes, przyjemny, dobrze położony, z lotniska można pieszo dojść, przystanek kolejowy też blisko) tylko o to, że jak taki frajer zagaduje, że jest z naszego hotelu, to go pytamy "z jakiego hotelu?".
  • Odpowiedz
@infidel92: każdemu się zdarza ( ͡° ͜ʖ ͡°) u mnie nigdy nie wiedzieli jaki hotel, a takie numery miałem w różnych państwach i miastach. Zresztą bez przesady, tych hoteli jest od z-------a, oni ogarniają co najwyżej to co jest w pobliżu.
  • Odpowiedz