Aktywne Wpisy

PiersiowkaPelnaZiol +169
#konkursnanajbardziejgownianymemznosaczem #wirsprawiedliwosci #sztukadlasprawiedliwych
Ogólnie próbowałem się połapać w tych memach, jest to smieszne itp, ale nawet jak bym chciał pisać czy tworzyć memy to ja nawet nie wiem na czym wy k---a bazujecie XD, jaka jest tego idea. Nawet odpowiedzi w komentarzach są takie że nie wiem o c--j chodzi XD
I tak to przeglądam nie rozumiejąc nic XD
Ogólnie próbowałem się połapać w tych memach, jest to smieszne itp, ale nawet jak bym chciał pisać czy tworzyć memy to ja nawet nie wiem na czym wy k---a bazujecie XD, jaka jest tego idea. Nawet odpowiedzi w komentarzach są takie że nie wiem o c--j chodzi XD
I tak to przeglądam nie rozumiejąc nic XD

Salido +209
Minął 20. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
84 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
82 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
84 ofiary śmiertelne w wypadkach drogowych od początku wakacji.

źródło: 1-453841-5
Pobierz
Pociągi PKP Intercity "Szczeliniec" relacji Jelenia Góra - Kraków Główny wyjeżdża w stacji w kierunku Mysłowic.
Pociąg prowadzony jest SD85 należącym do SKPL. SD85 jest to seria spalinowych zespołów trakcyjnych (SZT) wyprodukowanych jako DM'90 dla Kolei Holenderskich przez niemiecką firmę Waggonfabrik Talbot.
W Holandii jeździły od 1996 do 2017 roku. SKPL (Stowarzyszenie Kolejowych Przewozów Lokalnych) w 2020 roku kupiła 32 sztuki tych pojazdów a wprowadziła je do ruchu liniowego w 2024, głównie na trasach w których współpracuje z PKP Intercity.
#slask #katowice #kolej #pociagi #ciekawostki #pkpintercity #intercity #skpl
źródło: temp_file3088303627434155525
Pobierz