Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Zmieniłem firmę i z projektu, gdzie ludziom niespecjalnie się śpieszyło, trafiłem w miejsce, gdzie główny dev z--------a tak, jakby się paliło. Możesz mu przypisać taska o 15:00, to za kilka minut zacznie pisać do analityka z prośbą o uściślenie wymagań, a PR wrzuci na następny dzień przed południem. Po spushowaniu kodu ping z prośbą o review i rozpoczęcie kolejnych tasków. Jak nic na nim nie ma, to sam znajduje robotę. Reszta aż tak nie grzeje, ale i tak robią więcej niż chyba każdy z poprzedniej firmy.

Osobiście nic do niego nie mam, wręcz przeciwnie. Typ jest ogarnięty, wyluzowany, miły i pomocny, no ale jego tempo mnie rozbraja. XD Kiepsko widzę swoją przyszłość w tym miejscu, bo za jakiś czas będzie widać jak na dłoni, że moje velocity to 1/4 tego. ( ͡° ͜ʖ ͡°)

#pracait #programista15k

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: Jailer

💌 Nasza rozgłośnia baitowa potrzebuje Twojej pomocy! Wspomóż projekt

• 5
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

z projektu, gdzie ludziom niespecjalnie się śpieszyło, trafiłem w miejsce, gdzie główny dev z--------a tak, jakby się paliło

@mirko_anonim: Najgorszy koszmar. Moje główne kryterium przy wyborze pracy to właśnie brak z--------u. Co miałem zarobić to zarobiłem w latach 2019-2023 a teraz czego bym nie robił to milionów już się w tej branży nie dorobię. Jedyne co, to mogę zdrowie stracić.
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: brzmi jak ja, ale ja to robię bo u------m sobie że przy obecnej sytuacji na rynku albo będę szybki, albo zwolniony. Chyba już tak mam. Za to nie przeszkadza mi że inni mają różne tempo. Z wyceną zawsze dostosowuję się do reszty i dzięki temu dobrze nam idzie.
  • Odpowiedz