UWAGA Dziś - mimo od 5 lat tego samego numeru telefonu - aktywnego pełnego steam guarda na telefonie - hakerzy przejęli moje konto Steam XD Dowiedziałem się o tym o 7 rano sms'em od Steama, że z mojego konta został usunięty numer telefonu xD Próbuje odpalić apkę w telefonie - musze wpisać dane logowania, które nie działają xD Próbuję przypomnieć hasło na mail / login - info, że liczba prób przywrócenia konta została wyczerpana xD Z innego konta sprawdzam po historii wymian - konto ma już zmienione login / awatar i cały opis profilu xD
Pisze do steama - proszą o aktywowane klucze steam, karty kredytowe i cisza xD Ludzie uważajcie na siebie, bo to jest normalnie rozbój w biały dzień i raczej sądząc po sposobie weryfikacji steama - ktoś od kogo kupiłem klucz steam musiał wysłać do nich zdjęcie z kluczem z papierowego pudełka, że to jego konto/klucz i mu uwierzyli xD
Poza sms' o usunięciu numeru z konta - na mailu brak jakiegokolwiek info, jakby konto rozpłynęło się w powietrzu xD
btw jakiś czas temu mojemu bratu też ktoś wbił się na konto i kupił smiećiucha wartego 5 groszy za +200zł - steam puścił transakcję luzem, bez blokady xD zgłoszenie olewają, oszust na którego konto wpłynęła kasa bez żadnej blokady, a ja jak sprzedaje skiny za 20 groszy to blokada na 3 dni xDD #gry #steamrozdajo #gamedev #steam #csgo #csgotrade #csgolounge #csgo
@Mikrosoft: mi też raz z------i ruskie konto. Dobrze, że mam tam jedną gre aktywowaną kluczem, z biedronki (wasteland 2). Najlepsze to, że zaś mogłem sobie sprawdzić np. z jakiego IP grał w cs go i mogłem mu DDOS zrobić
@Mikrosoft: zeby odzyskal dajac klucz powinien miec conajmniej login/haslo pierwszy mail itp. Bez tego sam klucz nic nie da. Nie logowales sie na jakies skin stronki?
@Mikrosoft: Jak wy to kurna ludzie robicie? Przecież współcześnie wszystko jest tak pozabezpieczane, że nie da się już tak po prostu ukraść konta inaczej niż na własne życzenie. Pewnie klikałeś jakieś gówna bez czytania i logując się gdzieś wyraziłeś zgodę na udostępnienie informacji. Bo po co czytać, klikasz zielone loguj i jest. xD To tak jak ci wszyscy ludzie którzy na Discordzie skanują QR kodzik, apka im krzyczy "TO JEST
Dziś - mimo od 5 lat tego samego numeru telefonu - aktywnego pełnego steam guarda na telefonie - hakerzy przejęli moje konto Steam XD Dowiedziałem się o tym o 7 rano sms'em od Steama, że z mojego konta został usunięty numer telefonu xD
Próbuje odpalić apkę w telefonie - musze wpisać dane logowania, które nie działają xD
Próbuję przypomnieć hasło na mail / login - info, że liczba prób przywrócenia konta została wyczerpana xD
Z innego konta sprawdzam po historii wymian - konto ma już zmienione login / awatar i cały opis profilu xD
Pisze do steama - proszą o aktywowane klucze steam, karty kredytowe i cisza xD
Ludzie uważajcie na siebie, bo to jest normalnie rozbój w biały dzień i raczej sądząc po sposobie weryfikacji steama - ktoś od kogo kupiłem klucz steam musiał wysłać do nich zdjęcie z kluczem z papierowego pudełka, że to jego konto/klucz i mu uwierzyli xD
Poza sms' o usunięciu numeru z konta - na mailu brak jakiegokolwiek info, jakby konto rozpłynęło się w powietrzu xD
btw jakiś czas temu mojemu bratu też ktoś wbił się na konto i kupił smiećiucha wartego 5 groszy za +200zł - steam puścił transakcję luzem, bez blokady xD zgłoszenie olewają, oszust na którego konto wpłynęła kasa bez żadnej blokady, a ja jak sprzedaje skiny za 20 groszy to blokada na 3 dni xDD
#gry #steamrozdajo #gamedev #steam #csgo #csgotrade #csgolounge #csgo
@Mikrosoft: tak to jest jak kupuje się kradzione klucze ( ͡° ͜ʖ ͡°)