Wpis z mikrobloga

@SendMeAnAngel: 2 tygodnie od kontaktu czy od przekazania i zaakceptowania projektu? Jak to pierwsze to żadna, za mało chcesz strojów żeby się opłacało komuś "rzucić" resztę
  • Odpowiedz
2 tygodnie od kontaktu czy od przekazania i zaakceptowania projektu?

@Poemat: Nie ma jeszcze nic, bo wcześniej temat olano, ale spróbować nie zaszkodzi.

Rozumiem, że jak ktoś w 1 dzień zrobi projekt, to przez miesiąc będzie odrzucany do poprawki?
  • Odpowiedz
ChatGPT twierdzi, że 2 tygodnie to absolutne minimum w trybie ekspresowym i trzeba dopłacić. Czyli wykonanie projektu spadnie na mnie. Maile powysyłam, ale pójdę zagadać jeszcze do kilku osób.
  • Odpowiedz
Ok, pieron wie, ile będą chcieli zamówić koszulek, jeśli wyczarują budżet, bo dla kilku osób trzeba zwymiarować, a resztę to pewnie jakiś rozmiar uniwersalny. Albo jak będzie już projekt, to domawiać potem dla chętnych? Zakładam, że nie skończy się na 1 wyścigu, tylko inicjatyw kolarskich będzie potem więcej.

A na końcu "a to był jakiś wyścig? nie wiem, bo nie czytam maili ani grup"

A co mi tam. Telefonu się boję, ale
SendMeAnAngel - Ok, pieron wie, ile będą chcieli zamówić koszulek, jeśli wyczarują bu...
  • Odpowiedz
Teraz tak myślę, że:

🏭 takich producentów jest pełno
📝 zanim temat przejdzie całą biurokrację, minie tydzień
🎨 projekt to też minimum tydzień (nikt tego za darmo nie zrobi, chyba że ja w weekend, a nie ma szablonu)
🚫 jeśli producent ma moce przerobowe, to będzie to odzież niskiej jakości i nikt nie będzie chciał w tym jeździć
  • Odpowiedz
Już wiem, że na wymiar nikt w 2 tygodnie nie uszyje. Dostępne opcje to:

- gotowe koszulki z nadrukiem - nie będzie to wyglądać profesjonalnie
- zagraniczna firma, ale nie mam pojęcia na temat jakości

Sztuczna inteligencja znalazła:
  • Odpowiedz
Problem w tym, że takie koszulki są szyte ręcznie (za granicą być może maszynowo i dlatego trwa to krócej), sam projekt ktoś musi zrobić, ktoś musi go zaakceptować, nikt też nie przestawi maszyn specjalnie na jedno zamówienie, jeśli w kolejce czeka 100 podobnych. Technicznie w 2 tygodnie się da zakończyć cały proces, ale producenci mają zobowiązania wobec poprzednich zamawiających, więc jest kolejka.

Czas realizacji zamówienia na profesjonalne stroje kolarskie na zamówienie (z pełnym,
  • Odpowiedz
Sprawa wygląda tak, że cały marketing uciekł na urlop, a zainteresowani koszulkami sami nie wiedzą, czy chcą te stroje i czy wystartują w zawodach. Chcę pomóc, ale odbijam się o mur. Na początku ludzie cisnęli o koszulki, a teraz już nie cisną, bo pewnie trzeba będzie dopłacić. Firma może wprost powiedzieć, że nie ma funduszy. Jeśli nie znaleźli 160 zł na wpisowe dla tych kilku osób, jeśli wcześniej nikt z działu ludzie
  • Odpowiedz
@SendMeAnAngel: o ta personalizacje mi chodzilo, kiedys robilem takie w swojej firmie i bylo tanio i ok.
Nie dziwie sie ludziom u ciebie, ze nie chce im sie doplacac za brandowane stroje.
Z mojego punktu widzenia albo place pelna cene i mam fajny kit albo brandowany i dostaje go gratis.
Nie bede kogos reklamowac i za to jeszcze placic.
  • Odpowiedz
o ta personalizacje mi chodzilo, kiedys robilem takie w swojej firmie i bylo tanio i ok.

@wujekwichura: Z naszej firmy zrobiło się duże korpo i nie wiadomo, do kogo pisać. Kiedyś jedna laska stwierdziła, że budżetu nie ma (ani na wpisowe, ani na koszulki), ostatnio inna laska, że sprawdzi, co się da zrobić, ale z dnia na dzień poszła na urlop, jej przełożona nie odpisuje, a jest jeszcze kilka działów powiązanych
  • Odpowiedz