Wpis z mikrobloga

@DzonySiara: Podziękuj: 1. Tuskowi za olanie obietnic 2. Pani doktor z Oleśnicy 3. SP22 Wrocław gdzie chlopcy mieli się przebierać za dziewczynki 4. Tym którzy obrażają ludzi o prawicowych poglądach w publicznej TV i na wykopie.
  • Odpowiedz
przekręcił dziadka na mieszkanie

@DzonySiara: gminę, nie dziadka. chodziło o sprywatyzowanie lokalu samorządu z bonifikatą. Bez Nawrockiego dziadek by po prostu mieszkał w lokalu gminy i zdychał z głodu nie mogąc opłacić czynszu
  • Odpowiedz
@totem_lesnych_ludzi: no jest to pewien dylemat starszych ludzi którzy mieszkają w nieruchomości która w teorii jest dużo warta a jednocześnie nie mają bieżących przychodów wystarczających na życie. Gdyby w takie umowy były zaangażowane poważne instytucje gwarantujące wypłacalność typu jakieś pko bp to jest to jakieś wyjście że w zamian za opłaty oddajesz mieszkanie które i tak po śmierci by przeszło na gminę jak nie masz rodziny.
  • Odpowiedz
no jest to pewien dylemat starszych ludzi którzy mieszkają w nieruchomości która w teorii jest dużo warta a jednocześnie nie mają bieżących przychodów wystarczających na życie.

@stan-tookie-1: ciekawe w temacie reprywatyzacji, czy to powtórzysz - bo to jest ten sam argument. Byli cwaniacy, którzy kupowali od ludzi za kilkanaście tysięcy i odzyskiwali nieruchomości warte miliony, a ludzie zrzucają winę na HGW.
  • Odpowiedz
@DzonySiara: Zobacz czym się interesuje polaczek: walkami żuli, transmisjami z libacji i zawodami w waleniu się z plaskacza po ryju. Tego nigdzie indziej w świecie nie ma, nawet w Rosji.
  • Odpowiedz
  • 0
@DzonySiara to jest ch.. niemieckie media strasza przed Nawrockim ze utraca wplywy, ze koalicja tuska sie rozpadnie, kacapy wysylaja listy goncze za Nawrockim. Zelenski krytykuje nawrockiego, ze nie chce poslac zolnierzy Polskich do Ukrainy.
A motłoch i hołota dalej chce "trzaskac" czyli robic gale
  • Odpowiedz
  • 0
@DzonySiara Tak, to jest, jak człowiek wychodzi ze swojej bańki i się dowiaduje się, że więcej, jak połowa społeczeństwa to prości i raczej mało rozgarnięci ludzie. Czysta statystyka i krzywa Gaussa...
  • Odpowiedz
@DzonySiara: dopóki mieszkałam w większym mieście nie miałam pojęcia że ludzie wykształceni w Polsce to jednak znaczna mniejszość. Przeprowadziłam się na wieś (40 km od większego miasta więc raczej nie koniec świata) i dla mnie to jest totalnie inny świat niż ten który dotychczas znałam - ludzie młodzi bezrobotni (z wyboru! "Bo ja na KRUSie jestem"), niechęć do podjęcia dalszej nauki po szkole średniej, w przypadku ludzi 50+ często to
  • Odpowiedz
@k82476135 ziemniaki porównuje z aborcją ( ͡º ͜ʖ͡º)

To mnie nie dotyczy gwałcenie dzieci bo nie jestem dzieckiem i niech zalegalizują to ( ͡º ͜ʖ͡º)

I jak ma być w Polsce dobrze jak takie głąby kapuściane mają prawo głosu
  • Odpowiedz