Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 23
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@SmutnoMi: tępa pisowska propaganda zrobiła swoje, tego konserwa tępych ludzi od konferencji, a i jeszcze Braun za drzwiami stoi ze swoimi upośledzonymi poglądami
  • Odpowiedz
@SmutnoMi: człowiek kompletnie bez jaja i własnego zdania. Zaczadsony wszystkimi możliwie lewa Kimi agenda i od lgbtqwerty, przez ekoterroryzm. Duda ciocia się stawiał czasami ten to będzie tsukowym pacholkiem.
  • Odpowiedz
@SmutnoMi: Poparcie dla dopłat dla deweloperów, zapowiedź obniżki składki zdrowotnej w sytuacji gdy już brakuje 20 mld na zdrowie w tym roku, fakt że Tusk będzie mógł przepchnąć nawet najbardziej niepopularne projekty które ma jeszcze w zanadrzu i nic go już nie zatrzyma.
  • Odpowiedz
tego konserwa tępych ludzi od konferencji, a i jeszcze Braun za drzwiami stoi ze swoimi upośledzonymi poglądami

@QuaVeve: @SmutnoMi @Ketoprofen mnie bardziej do Nawrockiego przekonuja wyborcy Trzaskowskiego tacy jak ten wyżej na przykład.

Na wybory nie jadę bo mam godzinę drogi do lokalu i szkoda mi paliwa i czasu na takie wybory
  • Odpowiedz
  • 1
Poparcie dla dopłat dla deweloperów,

@Marktrel299: jeden i drugi twierdzi, że nie poprze dopłat dla deweloperów (ile warte są ich deklaracje to inny temat).

zapowiedź obniżki składki zdrowotnej w sytuacji gdy już brakuje 20 mld na zdrowie w tym
  • Odpowiedz
jeden i drugi twierdzi, że nie poprze dopłat dla deweloperów (ile warte są ich deklaracje to inny temat).

@SmutnoMi: Ale konflikt między rządem a prezydentem realnie zmniejsza szanse na przepchnięcie tego.

to już jest
  • Odpowiedz
fakt że Tusk będzie mógł przepchnąć nawet najbardziej niepopularne projekty

@Marktrel299: Tusk rządzi w koalicji i tak potrzebuje koalicjantów do przepchnięcia projektów. Po 2 prezydent może se zawetować ale potem wystarczy puścić ustawę przez senat. Doucz się
  • Odpowiedz
  • 0
@SmutnoMi Mnie jako warszawiaka odstrasza zrobienie czegoś takiego jak strefa wykluczenia dla najuboższych, nie wiem jak można zrobić coś takiego mieszkańcom.

Jeśli w sobotę zadeklaruje coś konkretnego typu: w ciągu najbliższych dni zlikwiduje strefę wykluczenia lub np. w ciągu 30 dni prezydentury zlikwiduję tymczasowy podatek belki (mieli to w planach jako partia) to ma mój głos.
  • Odpowiedz
  • 0
@deeprest Bardziej interesują mnie konkrety od prezydenta, a nie że może zostanie przedstawiona propozycja, która prawdopodobnie nie zlikwiduję tego podatku tylko doda wyjątki.
Konkretna deklaracja u Mentzena, to myślę że przekona znaczną część, w tym mnie.
  • Odpowiedz
@kiwors: Ale prezydent w Polsce nie robi takich rzeczy - mści się u nas nieznajomość kompetencji, bo to nie jak Trump w USA który rzuca zarządzeniami na prawo i lewo. Prezydent nie ma inicjatywy ustawodawczej w sprawach budżetowych i podatkowych. Może podpisać lub zawetować ustawę - albo skierować do TK. Wierząc, że Mentzen jako prezydent obniży podatki, albo Nawrocki ceny gazu, młodzi chłopcy sami wystawiają sobie kiepską opinię.
  • Odpowiedz