Taki szybki raport. 11-12 tygodni od przejścia na TRT.
- Dieta keto bez liczenia kcal - 15-30 min cardio dziennie, 1-2 razy w tygodniu dodatkowo biegam po dworze - Siła trochę spadła z racji spadku masy ciała z 102 do 93,5-94,5 kg obecnie. W ciągu to w sumie nawet rekordy, ale ławka i przysiad gorzej - Samopoczucie top - Sen top - Libido top - Obiektywnie muszę lżej trenować niż na on, bo człowiek jak połamany i obolały - Udaje się realizować plan rozwoju social mediów, 2-3 rolki tygodniowo wlatuja, myślę jeszcze o dodaniu jakiejś dłuższej formy video na YT. - Może bym zrzucił do tych 90 kg? I sobie tak trzymał - Morda nadal 3+/10 ale mniej opuchnięta
Na pewno w 2025 nie wracam. Podoba mi się i akceptuje to co jest teraz. Ale nie jestem gościem co rzuca na wiatr słowo "nigdy" czy "zawsze". Po nowym roku pomyślę czy np. chce wystartować w 2026 czy również go odpuścić i kontynuować tylko TRT.
@Kasahara: jak szybko wpadasz w ketoze? smierdzi Ci z paszcy, tym slynnym acetonem itp? jakies objawy?
uwazasz, ze dla naturala zwyklego normana, ktory nie potrzebuje doyebanego performance treningowego, tylko raczej samopoczucie, libidio, energia zyciowa xD lepszy jest wlasnie low carb i wysoko tluszcze zwierzece?
1. Max 7 dni 2. Z paszczy mi nie j---e 3. Ale j---e mój pot te pierwsze dni, że sam nie mogę aż się z tym wytrzymać i 5 pryszniców dziennie na początku brałem. Ale dla innych to nie j----o. Mnie ten smród doprawiał do pasji 4. Wiesz co amatorsko keto wystarczy czy low carb. Tylko ja jestem fanem nawet na keto jedzenia również rośłinnych i dużo ich stosuje
@Kasahara: czemu ci spada siła, skoro zrzucasz fat, rozumiem jak zrzuca ktoś niedoświadczony ale ty chyba dbasz o to by się nie pozbywać też mięśni na redukcji
@Kasahara: jestem ostatnio często niewyspany. czytałem, że na keto jest większa proporcja gaba:glutaminian i się lepiej śpi. mając na myśli sen top to mowisz o tym, że ogolnie lepiej sie regenerujesz, czy masz jakiegoś fitbita itp i mierzysz czas głębokiego snu?
@obstrukcja-inslugi: u mnie poprawiło się od innych rzeczy, po diagnozie spektrum autyzmu, odpowiednia suplementacja, leki i zmiany w higienie życia. Nie ma to nic wspólnego z keto
@obstrukcja-inslugi: żadna. Kwestią kluczową dla relacji snu z typem posiłku jest głównie po prostu jego lekkostrawność i tyle. Jeśli się opchamy pod korek to na pewno sen będzie zaburzony przez perystaltykę jelit czy inne dolegliwości jak zgada czy nawet sam zbyt duży nacisk sensoryczny
@Kasahara: z tym spektrum autyzmu to serio? akurat to co wspomniałem, proporcje gaba/glutaminian są zaburzone w autyźmie i jest mniej gaba i więcej glutaminianu, przez co człowiek jest bardziej pobudzony i gorzej śpi, stąd keto akurat mogło Ci w tym bardzo pomóc, bo na keto ta proporcja idzie na korzyść więcej gaba, co ja np. wyczuwam i jestem zamulony w pracy przed kompem, a przy autyźmie może to zrobić standardowy
@obstrukcja-inslugi: Tak na serio. U mnie to było związane z nadwrażliwością sensoryczną, standardowe rzeczy czy SSRI nie pomagały na sen. Wybudzałem się po 8-12 razy w ciągu nocy.
Przed wejściem na keto poprawiłem ten problem, po wejśćiu na keto nie widzę absolutnie żadnych róznic. Zresztą ja trenuje 11 lat i na keto już byłem kilka razy :) więc jest pewne, ze na to keto mi nie pomogło. W sumie dla
@Kasahara: nadwrażliwość sensoryczna własnie pochodzi m.in. od nadmiaru glutaminianu i od tego też jest dużo gorszy sen. serotonina jest antagonistyczna z gaba i nie pomoże, a wręcz zaszkodzi. m.in. kreatyna zwiększa mocno serotoninę z racji antagonizmu 5ht1a. no jak poprawiłeś przed wejściem na keto to wiadomo i tym bardziej leki są mocniejsze z reguły niż zmiany w diecie. ale może są różne odłamy autyzmu i każdy bazuje na innym rozjeździe
Nie mijały mi żadne objawy wchodząc kiedykolwiek na keto. Na pewno u mnie nie było to dieto-zależne wpływ na tę jednostkę chorobową. Ale możliwe, ze komuś pomoże kto źle się prowadzi po prostu wbicie na usystematyzowany system żywieniowy, gdzie odrzuci większość przetworzonych produktów. Każdy jest inny. Eksperymentować nikomu nie zaszkodzi.
- Dieta keto bez liczenia kcal
- 15-30 min cardio dziennie, 1-2 razy w tygodniu dodatkowo biegam po dworze
- Siła trochę spadła z racji spadku masy ciała z 102 do 93,5-94,5 kg obecnie. W ciągu to w sumie nawet rekordy, ale ławka i przysiad gorzej
- Samopoczucie top
- Sen top
- Libido top
- Obiektywnie muszę lżej trenować niż na on, bo człowiek jak połamany i obolały
- Udaje się realizować plan rozwoju social mediów, 2-3 rolki tygodniowo wlatuja, myślę jeszcze o dodaniu jakiejś dłuższej formy video na YT.
- Może bym zrzucił do tych 90 kg? I sobie tak trzymał
- Morda nadal 3+/10 ale mniej opuchnięta
#mirkokoksy #mikrokoksy #silownia #fullborsukworkout #pokazforme
Na pewno w 2025 nie wracam. Podoba mi się i akceptuje to co jest teraz. Ale nie jestem gościem co rzuca na wiatr słowo "nigdy" czy "zawsze". Po nowym roku pomyślę czy np. chce wystartować w 2026 czy również go odpuścić i kontynuować tylko TRT.
uwazasz, ze dla naturala zwyklego normana, ktory nie potrzebuje doyebanego performance treningowego, tylko raczej samopoczucie, libidio, energia zyciowa xD lepszy jest wlasnie low carb i wysoko tluszcze zwierzece?
1. Max 7 dni
2. Z paszczy mi nie j---e
3. Ale j---e mój pot te pierwsze dni, że sam nie mogę aż się z tym wytrzymać i 5 pryszniców dziennie na początku brałem. Ale dla innych to nie j----o. Mnie ten smród doprawiał do pasji
4. Wiesz co amatorsko keto wystarczy czy low carb. Tylko ja jestem fanem nawet na keto jedzenia również rośłinnych i dużo ich stosuje
Przed wejściem na keto poprawiłem ten problem, po wejśćiu na keto nie widzę absolutnie żadnych róznic. Zresztą ja trenuje 11 lat i na keto już byłem kilka razy :) więc jest pewne, ze na to keto mi nie pomogło. W sumie dla
Nie mijały mi żadne objawy wchodząc kiedykolwiek na keto. Na pewno u mnie nie było to dieto-zależne wpływ na tę jednostkę chorobową. Ale możliwe, ze komuś pomoże kto źle się prowadzi po prostu wbicie na usystematyzowany system żywieniowy, gdzie odrzuci większość przetworzonych produktów. Każdy jest inny. Eksperymentować nikomu nie zaszkodzi.