Wpis z mikrobloga

Mirki zaczynam się chyba bawić w piwowarstwo xD Na początek zrobiłem coopersa mexican cervezda i jakieś ciemne, bo ojciec miał. Ogólnie chce głównie robić "sikacze" al'a Corona, Miller, Stella, Dos Equis itd.
Macie jakieś sprawdzone fajne przepisy? Teraz mam zamiar robić mexican cervezda, ale zamiast całego cukru dać 500g cukru pudru + zagotować płatki ryżowe z amylazą. Mam kilka przepisów jeszcze w zanadrzu, ale może macie coś ciekawego do polecenia?
#piwowarstwo
  • 12
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@The_Rainman: Zrobiłem 80 warek, ale zawsze ostatecznie najbardziej mi smakuje coś w stylu:
5kg pilsa,
1kg wiedeńskiego,
50g lubelskiego na goryczkę,
100g cascade na smak, aromat i whirlpool
na jakichś niedrogich neutralnych górnych drożdżach gozdawy bo fermentis ostatnio odleciał
  • Odpowiedz
  • 0
5kg pilsa,

1kg wiedeńskiego,

50g lubelskiego na goryczkę,

100g cascade na smak, aromat i whirlpool

na jakichś niedrogich neutralnych górnych drożdżach gozdawy bo fermentis ostatnio odleciał z cenami.


@
  • Odpowiedz
@The_Rainman 7 dni to mało, mi się ostatnio 3 tygodnie gazowało Belgian pale ale, możesz przenieść w cieplejsze miejsce to Ci się szybciej nagazuje. Fajna zajawka, radzę przerzucić się na warzenie ze słodów, to jest dopiero zabawa
  • Odpowiedz