Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 32
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@HINI: A Red is Bad i agregaty dla Ukrainy na koncie PiSu to gdzie są? Działki Morawieckiego za grosze od Kościóła? Wały w Funduszu Sprawiedliwości Ziobry? Elektrownia Ostrołęka? Sprzedaż rafinerii Lotosu Arabom? Umowy na zakup sprzętu wojskowego bez offsetu, serwisu i integracji z polskim systemem? A to tylko pierwsze kilka, które mi przyszły na myśl.
W kontekście PO, afera taśmowa to dęty balon, gdzie nie powiedziano nic kompromitujacego, poza posłaniem
  • Odpowiedz
@HINI: chacieGPT nawet w tym porównaniu widać że skala jest inna. Opóźnienia, wulgarne (choć z perspektywy czasu także trafne) wypowiedzi i bierność vs aktywne wyłudzanie pieniędzy państwowych, defraudacje, stracone pieniądze, szpiegostwo polityczne i prywatne maile w użyciu formalnym, państwowym. No afery były i tu i tu, ale ich ilość i skala jest nadal niekorzystna dla PiS
  • Odpowiedz
6. Afera z opóźnieniem budowy autostrad – problemy z realizacją inwestycji drogowych przed Euro 2012.

@HINI: jak opóźnienia w ogóle są aferami to proszę do PiS jeszcze dopisać Izerę, CPK i parę innych "flagowców". Dziękuję ( ͡° ͜ʖ ͡°)

+ aż dziw, że Lotosu nie ma
  • Odpowiedz
@Czoso: losowo spojrzałem na jakieś i widzę
884. Afera z Michałem Moskalem – asystent Kaczyńskiego wziął ślub z mężczyzną, zaaranżowany przez górników;

coooo??? xddd
  • Odpowiedz
@KochanekAdmina
Lecimy od samej góry.

Drogie zegarki, zamknięte kluby z kosmicznymi cenami, koleżeńskie układy z biznesmenami, którzy zarabiają na kontraktach z państwowymi firmami i doradzają Platformie. Tak żyje "złote dziecko Tuska" - minister Sławomir Nowak

No i gdzie jest ten Nowak? PO nie jest krystaliczna, po co wznosisz takiego chochoła? Widać za to różnicę między nimi a PiS-em. Jakby taki Nowak był od Kaczyńskiego to Republika robiłaby mu santo subito i
  • Odpowiedz
@katopa: @Czoso:
z ciekawości przepuściłem te dwa wasze llinki przez chatgpt

Poniżej podsumowanie obu zestawień:
Lista Łącznie pozycji „Prawdziwe” afery (z linkiem) „Sztuczne/nieistotne” zarzuty
1500 Afer PO 1500 ok. 120 (8 %)
  • Odpowiedz
  • 2
z ciekawości przepuściłem te dwa wasze llinki przez chatgpt

@TajnyLogin: 💛💛💛

To jest taktyka PiSowcow. Zarzucic cie lista 1500 "afer", ktorych nikt nie przeczyta i toczyc piane z pyska, ze "niemiecki agent zdradzil
  • Odpowiedz
@TajnyLogin: no ciezko porownywac strone sprzed kilkunastu lat zrobiona przez jakiegos randoma do stworzonego przez sztab tuska profesjonalnego projektu, ktory jest dalej swiezy xd
  • Odpowiedz
@katopa: @HINI

Różnica między 1500 afer Pis i 1500 afer PO jest taka, że w aferach PO już w pierwszej 10 zaczynają się opinie, a nie afery. Np. wydłużenie wieku emerytalnego to nie jest żadna afera. Tak samo wolna realizacja dróg na Euro - to nie jest oczywiście nic dobrego, ale obok afery to nie stało. Afera kopertowa dla przykładu nie dotyczy nieudolności, tylko tego, że wybory zaczęto organizować
  • Odpowiedz