Aktywne Wpisy

zyd_z_pasji +267
Dobra, jak te nieudaczniki nie potrafią sobie poradzić to trzeba wziąć sprawy we własne ręce
#limanowa #spierdotrip #oblawa #s---------a #policja
#limanowa #spierdotrip #oblawa #s---------a #policja

źródło: temp_file8887991432412617333
Pobierz
SzubiDubiDu +805
Ciekawostka, moderacja usunęła mój wpis w którym punktuję, że post z oficjalnego konta wykopu to dzieło AI xDDDDDDDDDDDDD
Wy już naprawdę wstydu nie macie
#wykop #wypok #moderacjacontent
Wy już naprawdę wstydu nie macie
#wykop #wypok #moderacjacontent

źródło: wykop xDDDDD
Pobierz
https://wyborcza.biz/biznes/7,156481,31709015,ladujesz-auto-i-nie-wiesz-ile-zaplacisz-ekspert-kierowcy.html
#technologia #elektryki #obietnice #prad #motoryzacja #autanaprad
źródło: Screenshot_20250522-083235_Firefox
Pobierz@rkore: pod warunkiem, że masz dom i ładowarkę, i jeszcze panele, i magazyn energii. To już w ogóle taniocha. No i jednak warto mieć jeszcze drugie auto, spalinowe :-)
źródło: 1000021252
PobierzCo do PV i magazynu no to chyba
@rkore: To najgłupsze auto świata, bo łączy wszystkie wady elektryków z wadami pojazdu spalinowego, przy czym jest niemal w cenie elektryka, ale dotacji na niego nie weźmiesz, na samym prądzie w mieście i tak się nie da jeździć, jest cięższe od spalinowego i sporo droższe w serwisie od elektryka i spalinowego. Naddatek ceny (biorąc pod uwagę katalogowe, a
@projektant_doktorant: no niby tak, ale niekoniecznie, jak już pisałem, największy sens ma gdy masz panele i spory magazyn energii.
Pod warunkiem że wszystko jest robione z węgla. A to ewenement a nie reguła
@rkore: to jest nawet bardzo dobrze. I do tego elektryki są idealne. Stąd Renault 5 to fajne i dobre auto, a Tesla S/3/X/Y, VW ID.4/5/7 (ID.3 prawie łapie się jako sensowny), Polestar 2/3/4, Kia EV3/EV6/EV9 itd to bezsensowne i drogie g---o.
Tzn. niech sobie ludzie
5 czy 6 lat to moim zdaniem dalej nie jest długo. Nie buduje domu żeby się wyprowadzić po 5 latach. Jasne można, ale myślę że większość mieszka dłużej
ale to nie jest zadna tajeminica ze dla polowy ludnosci (a dla +-90% ludnosci w duzych miastach), ekonomicznosc elektryka wzgledem spalinowego bedzie dyskusyjna. i to jeszcze przed jakimikolwkiek podatkami drogowymi w cenie pradu u nas.
za to w zamian masz dlugie "tankowanie", a jak nie bedziesz pierwszy w kolejce do ladowarki to juz w ogole nie wiadomo ile tam bedziesz stal. bo nie wiesz czy janusz przed toba wzial
źródło: 2eddad28b8cd15f0887ab51aa8679d09bd0a3817282f27afc6c16eaf28dfb600
Pobierz- dwa razy w tygodniu po 10 km.
- dwa razy w miesiącu po 40 km.
- raz na rok 150 km
Mam dom, spadzisty dach, garaż, więc aż prosi się aby zrobić fotowoltaikę i magazynować energię w