10 dni dalej od ostatniej fotki - nadproża wyklejone xps 5cm - zrobione ramki w oknach z xps 3cm (moja fanaberia żeby ramy okna nie stykały się z murem) - okna pomierzone i zapłacone - 10 okien w tym 3 tarasowe. Na zewnątrz winchester, w środku białe. Oczywiście uwzględnione te moje xpsy w środku. - do piątku zostanie ułożony akerman i zbrojenie, w poniedziałek zalanie.
@Skowyrny_Johnny: ssz 2-2.5k, deweloperski 4-5k cebulionów za metr jak sam będziesz szukał najtańszych ekip i materiałów. Wykończenie ile chcesz to wydasz, ale trzeba liczyć, że łazienka tak od 25k, kuchnia od stolarza od 30. Dużo zależy od regionu. Inna cena w mieście wojewódzkim inna na prowincji w świętokrzyskim
@Antoni_Kosiba: deweloperski czyli wszystkie instalacje, tynki, kocioł /pompa, przyłącza, ocieplenie sufitu i ocieplenie ścian na gotowo? Coś nie chce mi się wierzyć. Jak wycenialem okna, drzwi i bramę garazową5m + rolety do 3 panoramicznych okien to wyszło wyszło chyba z 80k
@razorn3 zdaję się że rolety nie są obowiązkowe do stanu deweloperskiego tak samo jak brama 5 metrówa, ja mam 3 metrową bo garaz stanowiskowy U mnie okna dzwi zewnętrzne plus brama 55 tys ze szczelnym montazem plus ciepłe parapety
@tomasz-wisniewski1989: jaki jest sens budowania z porothermu na zwykla zaprawe? przeciez to troche traci sens pod katem izolacji. ja wiem, ze murarzowi wygodnie, bo nie musi trzymac idealnego poziomu.
@KrolWlosowzNosa w pobliżu cegielnie więc jest tanio. Terrive odrzuciłem ze względu że pustaki są z odpadów robione. Innych nie brałem pod uwagę bo materiał tani i blisko.
@razorn3 a ja wycenialem okna i rolety i 37 z montażem wszystko. Okna raczej wyższa półka pcv niż niższa bo ofert miałem z 10. Więc jak widzisz wszystko zależy jakie sobie rzeczy wybieramy.
Mam niskie progi, ukryte zawiasy, 2 panoramiczne w kuchni też. 2 podwójne tarasowe i jedno potrójne.
Drzwi jeszcze nie zamawiałem więc dojdzie pewnie z 8 000
- nadproża wyklejone xps 5cm
- zrobione ramki w oknach z xps 3cm (moja fanaberia żeby ramy okna nie stykały się z murem)
- okna pomierzone i zapłacone - 10 okien w tym 3 tarasowe. Na zewnątrz winchester, w środku białe. Oczywiście uwzględnione te moje xpsy w środku.
- do piątku zostanie ułożony akerman i zbrojenie, w poniedziałek zalanie.
#budowa
#domwbrzozach
źródło: temp_file2794151834766205879
Pobierzźródło: temp_file3289274544945384850
PobierzU mnie okna dzwi zewnętrzne plus brama 55 tys ze szczelnym montazem plus ciepłe parapety
Tak, wszystko co wymieniłeś mam wykonane
Kolejna sprawa to koszt ;) sprawdziłeś ile kosztuje 1m2 ściany na pianę a ile na zaprawę?
Więc jak widzisz wszystko zależy jakie sobie rzeczy wybieramy.
Mam niskie progi, ukryte zawiasy, 2 panoramiczne w kuchni też. 2 podwójne tarasowe i jedno potrójne.
Drzwi jeszcze nie zamawiałem więc dojdzie pewnie z 8 000