@dominacja_genetyczna: co Cię przekonało do Zandberga? pytam z ciekawości, bo to chyba pomijając duopol i odklejeńców typu Braun czy Maciak chyba ostatnia osoba, którą bym rozważał
@kapitan_jaszczur: Bo gada konkretnie o tym, co ważne – np. żeby był publiczny system mieszkań na wynajem, żeby nikt nie musiał czekać miesiącami na lekarza i żeby ludzie zarabiali uczciwie, a nie tyrali za grosze. Chce wyższych podatków dla najbogatszych, a nie dla zwykłych ludzi. No i serio walczy o prawa pracowników, nie tylko w teorii – sam był związkowcem, więc wie, o co chodzi.
Ale w drugiej turze zagłosuję na Nawrockiego, bo to wybór bardziej rozsądny – zależy mi, żeby było stabilnie, bez chaosu i bez ostrych jazd. Nawrocki daje większą gwarancję spokoju, normalności i tego, że państwo będzie działać, jak trzeba. To nie jest mój ideał, ale w tej sytuacji najlepsza opcja.
@dominacja_genetyczna: Przecież osiem lat PiS-u to było bez pompowania deweloperów, inflacji, skoków cen paliw, pchania nas w jakieś dziwne przygody, wielkich
@Arturr99: czyli chcesz żeby system się domknął ? Sejm, senat i prezydent Tuska ? Chlopie to by był r--------l taki jakiego nigdy nie widzieliśmy xd nieograniczona władza A oni pragną zemsty, pragną wdrażać swoje lewackie idee
@dominacja_genetyczna: Kumam. Ja akurat wyszedłbym najgorzej jak się da na tych jego pomysłach na podatki ( ͡°͜ʖ͡°) Co do Nawrockiego, nie obawiasz się blokowania wszystkiego, co popadnie i przedterminowych wyborów? Nie brzmi zbyt stabilnie
czyli chcesz żeby system się domknął ? Sejm, senat i prezydent Tuska ? Chlopie to by był r--------l taki jakiego nigdy nie widzieliśmy xd nieograniczona władza
@dominacja_genetyczna: Chłopie, czy ty widziałeś w ogóle wyniki wyborów 2023? Tusk nie ma samodzielnej większości. Jest koalicja pięciu partii. Przecież nawet tych nieszczęsnych dopłat do kredytów nie można przepchnąć bo nie da się zbudować większości pod głosowanie bo Lewica i PL2050 się nie zgadza.
To wytłumacz mi dlaczego Niemcom zależy aż tak bardzo na wygranej Trzaskowskiego ?
@dominacja_genetyczna: Z tego samego powodu, co Polsce zależy na normalnych rządach w Białorusi - nie da się handlować na duża skalę, jak u sąsiada rządzi debil.
@dominacja_genetyczna: Takie kompetencje, że jak wróciła do kraju, to jej nie pozwolili orzekać ponownie z powodu ciągłych błędów, a egzamin zdała na 3. Ośmieszasz się pisowcu, na żadnego zandberga nie głosowałeś, a teraz bierzesz pisowskie grosze za wpis.
II Nawrocki
Lepiej złapać przeziębienie, niż dżumę
Pozdro #polityka
Ale w drugiej turze zagłosuję
@dominacja_genetyczna: Przecież osiem lat PiS-u to było bez pompowania deweloperów, inflacji, skoków cen paliw, pchania nas w jakieś dziwne przygody, wielkich
A oni pragną zemsty, pragną wdrażać swoje lewackie idee
To wytłumacz mi dlaczego Niemcom zależy aż tak bardzo na wygranej Trzaskowskiego ?
@dominacja_genetyczna: A to Zandberg na którego głosowałeś nie jest aby lewakiem?
@dominacja_genetyczna: Chłopie, czy ty widziałeś w ogóle wyniki wyborów 2023? Tusk nie ma samodzielnej większości. Jest koalicja pięciu partii. Przecież nawet tych nieszczęsnych dopłat do kredytów nie można przepchnąć bo nie da się zbudować większości pod głosowanie bo Lewica i PL2050 się nie zgadza.
Komentarz usunięty przez moderatora
Komentarz usunięty przez moderatora
@dominacja_genetyczna: Z tego samego powodu, co Polsce zależy na normalnych rządach w Białorusi - nie da się handlować na duża skalę, jak u sąsiada rządzi debil.
Może powiesz że prawo skończyła na Collegium humanum
@dominacja_genetyczna: mieszka w Berlinie, a z sądu powszechnego wywalono ją za rekordowe ilości uwalanych orzeczeń.
A, i jej mąż to był sbek.
Ośmieszasz się pisowcu, na żadnego zandberga nie głosowałeś, a teraz bierzesz pisowskie grosze za wpis.
@dominacja_genetyczna: Przeraża mnie, że tacy ludzie jak ty mają prawo głosu.
@dominacja_genetyczna: A ty masz podobne kompetencje, by lecieć w kosmos ¯\(ツ)/¯