Wpis z mikrobloga

Ale skubaniec rozbił bank na tych wyborach. Wyciska kampanię totalnie na maksa. Start w wyborach - szalony pomysł, ale lepszej reklamy własnego kanału nie mógł sobie sprawić. Teraz kanal zero jest już liczącym się medium, a odmowa przyjścia do niego stała się zwyczajnie kłopotliwa politycznie.

Widziałem na twitterze jak Stanowski co chwila chwali nowym rekordem wyświetleń. Nie dziwię się, że tak jest, bo widzę to nawet po sobie. Przed kampanią wpadałem na kanał zero okazjonalnie, głównie na debaty i to też nie wszystkie.

I odkąd ruszyła kampania w pewnym momencie zacząłem oglądać K0 praktycznie codziennie, a ostatnie dni to oglądam K0 więcej, niż zwyczajnej telewizji. Pierwszy raz widzę taki fenomen w polskich mediach.

I trudno, wiem że ktoś się zaraz zesra z Mariuszem z brajton, ale ku*wa zwyczajnie szczerze powiem, że wywiady prezydenckie w K0 to był najlepszy format debaty kampanijnej jaki kiedykolwiek i gdziekolwiek widziałem w polskich mediach i pod tym względem, jak najbardziej panie Stanowski...

...dobrą robotę robicie.

#kanalzero #wybory
waro - Ale skubaniec rozbił bank na tych wyborach. Wyciska kampanię totalnie na maksa...

źródło: F8Vffe6XIAAALAK

Pobierz
  • 26
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

K0 to był najlepszy format debaty kampanijnej

@waro: tzn w czym to było takie super? Nie był dociekliwy do żadnego z kandydatów. Po prostu dal im mówić. Równie dobrze moglby być kandydat i mikrofon bez Stanowskiego czy szyldu KZ.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 37
Po prostu dal im mówić. Równie dobrze moglby być kandydat i mikrofon

@matti-nn: no i widzisz jak niewiele potrzeba do szczęścia?

Żadna telewizja do tej pory na to nie wpadła.
  • Odpowiedz
@matti-nn: w tym że zadając pytania nie forsował swojego światopoglądu i mimo że wyraźnie widać prawicowy skręt to potrafił być bezstronny i jak zadawał niewygodne pytania to dał się swobodnie wypowiedzieć a nie usiłował za wszelką cenę zdyskredytować stronę polityczna z którą się nie zgadzał? Żadnych pytań z tezą ani wychwalania kogokolwiek.

Odnoszę się tylko do tych rozmów 1 na 1.

Równie dobrą robotę zrobił Antoni Dudek, czy Rymanowski, ale
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 22
@matti-nn: ale nie porównuj tego do tych wywiadów u Stanowskiego, bo tego po prostu się nie da porównać.

Nie było w polskiej tewizji dotąd wywiadów z kandydatami na prezydenta w formacie 2-3 godzinnym. W ogóle. Ponadto Stanowski zdążył oblecieć wszystkich, włącznie z politycznym planktonem. Plankton wcześniej w mediach po prostu nie istniał.
  • Odpowiedz
@waro:

wywiady prezydenckie w K0 to był najlepszy format debaty kampanijnej jaki kiedykolwiek i gdziekolwiek widziałem w polskich mediach

Wywiady u Dudka w Super Ekspresie były imo lepsze ale tak, poziom całkiem przyzwoity.
  • Odpowiedz
@waro: ja to bardziej widzę jako początek oligarchizacji zakolaka - multimilioner, magnat medialny zostaje politykiem. Ruscy przerabiali takie scenariusze
  • Odpowiedz
@waro: no i co z tego jak lachę robi pisowcom :p u mnie wszędzie zablokowany. Nic mi po taki fenomenie jak ktoś jest jawnie hipokrytą
  • Odpowiedz
@waro: ale wiesz że takie długie formaty nie nadają się do telewizji bo nikt nich nie ogląda. To jest typowy format podcastu/YT, możesz sobie przyspieszyć, przewinąć itp. Takie formaty miał też super express czy żurnalista
  • Odpowiedz
rozbił bank na tych wyborach

@waro: cwaniaczek 711 jeszcze nie ogarnął, że stał się Kukizem 2.0. W ciągu pięciu-siedmiu lat się przekona.
  • Odpowiedz
via Wykop
  • 2
ale wiesz że takie długie formaty nie nadają się do telewizji bo nikt nich nie ogląda.

@mrocznapszczola: to ogólnie prawda...

ALE

tutaj można spytać się TVP czemu w całej swojej historii istnienia nigdy nie podjęła się takiej misji, skoro ma to rzekomo w swoim statucie i z definicji nie powinna się oglądać na słupki oglądalności.
  • Odpowiedz