Wpis z mikrobloga

Czołem koledzy i koleżanki z tagów #remontujzwykopem #majsterkowanie
Od jakiegoś czasu w wolnych chwilach robię sobie remont mojego warsztatu, a raczej syfiastej rupieciarni i jako, że zaczyna to pomału wyglądać to postanowiłem tu wrzucić parę fotek. Pomieszczenie zostało wytynkowane, zrobiłem wylewki, elektrykę i sufit obrobiłem hdfką. Ktoś powie, że biały i zaraz się uświni, ale chciałem żeby tu był taki jasny klimat po tym co było. Zdjęcie z przed będzie na końcu. Oczywiście umeblowanie z odpadów które tu były.
()
Smarek37 - Czołem koledzy i koleżanki z tagów #remontujzwykopem #majsterkowanie
Od ja...

źródło: IMG_20250521_144510

Pobierz
  • 39
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Smarek37: pod gniazdkami to dobre miejsce jeśli nie planujesz na stałe jakichś ładowarek mieć podpiętych.w innych częściach warsztatu.
Jak dużo robisz i masz jeden system to też warto ładowarkę do aku na stałe na ścianie zamocować.
Ewentualnie po amerykański walnąć na ścianę płytę MDF i w razie potrzeby bez zastanowienia wiercić się w nią wkrętami żeby coś powiesić.
  • Odpowiedz
  • 0
@WrocilemAleZInnymLoginem: tak, przykręciłem go tam właśnie pod ładowarki, jakiś czajniczek itp. będę miał jeszcze ładowarki w tej szafce, gdzie przedłużacz puściłem. Akurat mi tam przewód się skończył i dlatego zrobiłem to gniazdko w suficie zamiast bezsensownej samej puszki.
  • Odpowiedz
  • 0
@cochese: To fakt, strach był to gratowisko ruszać. Ogólnie to musiałem się tu przenieść i zrobić z tego warsztacik, bo tam gdzie miałem swoją narzędziownię ma być teraz siłownia dla synów i taka zamiana. I będzie trzeba im to w tym roku jeszcze ogarnąć bo mi wiercą już dziurę w głowie.
( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Smarek37: stoliczek koniecznie obok lodówki, bo jak przyniesiesz skrzynkę browarów, to żebyś nie musiał sie po każdego schylać jak bedziesz do lodówki wkładał :)
  • Odpowiedz
  • 2
@Gr0sZ: No fajne to. Wygląda jek lego.
Mam w planie powiesić, to znaczy przykręcić do ściany dwie płyty meblowe z ponakręcanymi wkrętami żeby porozwieszać na tym klucze oczkowe.
  • Odpowiedz
@Smarek37: Z tym, że na takim multiboardzie zawiesisz prawie wszystko(np. te półeczki mają udźwig do 20-30kg) i możesz zmieniać miejsce, tak żeby dopasować pod siebie. Masz uchwyty do wszystkiego, młotki, suwmiarki, klucze, śrubokręty, wkrętarki, pudełka i ew. można sobie samemu zaprojektować(nic trudnego). I taka drukarka w warsztacie to aktualnie według mnie must-have każda plastikową zamienną cześć do innych sprzętów bez problemu wydrukujesz :)

ps. Wygląda jak lego i tak samo
  • Odpowiedz
@Smarek37 ten stolik zaznaczony kółkiem to bym wogóle zlikwidował a w miejscu tego co masz imadło dał poprostu większy, najlepiej ciężki i mimo wszystko metalowy. Jak będziesz musiał coś porządnie zamocować w imadle, albo postawić na tym blacie coś więcej niż czteropak piwa to sam zrozumiesz dlaczego xD
  • Odpowiedz
  • 0
@TrocheSmieszne: wbrew pozorom ten stół z imadłem jest solidnie umocowany. Te nogi są zakotwione w podłożu i zalane wykewką a do ściany jest przykręcona belka i ten blat do belki. Podobnie stolik ze szlifierką, jest tak samo mocowany. Tylko ten stoliczek na metalowej nóżce jest luźno na podłodze.
Edit no a samo imadło jest specjalnie na nodze, żeby w razie rypania w nie młotem nie było jakiegoś amortyzowania blatu.
  • Odpowiedz