Wpis z mikrobloga

• 0
@avatarr: ten serwis się pojawia często w poleceniach, ale wystarczy że się przeczyta kilka nieprzechylnych komentarzy i są pewne wątpliwości (możliwe że przesadzone). Miałeś styczność z tym serwisem?
  • Odpowiedz
@rabbit_bird: tak, od wielu lat na rynku. U mnie w jednym aucie po remoncie skrzyni coś tam nie popatrzyli przy chłodniczce skrzyni, że olej ciekł, ale przy reklamacji nie dyskutowali i poprawili. Ogólnie nie są specjalnie tani, ale ja akurat polecam.
  • Odpowiedz
@rabbit_bird: ja miałem i nie polecam ( ͡° ͜ʖ ͡°)
po wymianie oleju, auto zaczęło wpadać w dziwne wibracje, na postoju ale z wrzuconym D i wciśniętym hamulcem
szczerze to nawet nie pamiętam co tam stwierdzili jako przyczynę, ale zażądali za to dodatkowych 5k PLN - jak przedstawiłem im fakturę sprzed paru dni, że dopiero co mi robili ten automat, to magicznie dało się to zrobić
  • Odpowiedz
  • 0
@Dyszaa: jednak to się potwierdza co można przeczytać. Takie żerowanie na niewiedzy ustawia na równi ze złodziejami, ale z tego co przeglądałem to nie ma za bardzo alternatyw w rozsądnej odległości.
  • Odpowiedz
@rabbit_bird Łucar na Rakowej. Serwisuję u nich swoje auta i jeszcze nigdy się na nich nie zawiodłem. A jeśli cię to jara to można popatrzeć im na ręce jak się remontuje skrzynie biegów.
  • Odpowiedz
@kustosz_karuzeli_sperdolenia 30-60% w zależności od typu skrzyni to według ciebie "prawie cały"? Z zaworów nawet jak byś zostawił korek odkręcony na tydzień nie ścieknie ci wszystko. Z resztą jak byś w tym oleju coś zamoczył, powiedzmy kawałek drutu i go powiesił do ociekania to po tygodniu dalej będzie tłusty. Dynamiczna wymiana ma na celu przedewszystkim dwie rzeczy. Wymianę 100% oleju, a przez to przywrócenie w 100% parametrów oleju. Wypłukanie ewentualnych zanieczyszczeń,
  • Odpowiedz
@mlody85 Mówi, że nie jest wymagana (bo nie ma hydrkinetyka), a chwile po tym mówi, że poprzez dynamiczną wymianę oleju wypycha stary olej z koszyka i że zużyty olej nie miesza się z tym nowym, a przy zwykłej wymianie wymienia siętak na prawdę połowę oleju. Koleś ma jakieś rozdwojenie jaźni. Zakładając jednak, że może w dalszej części tłumaczy co ma dokładnie na myśli stwierdza "NIE JEST WYMAGANA" co jak dla mnie
  • Odpowiedz