Aktywne Wpisy

bArrek +94
Do j-----j pracy jutro

arinkao +122
Kurczak w pikantnej panierce, domowe smażone ziemniaki, surówka z selera i kukurydzy.
Do tego sos czosnkowy z cebulką i pietruszką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem
Do tego sos czosnkowy z cebulką i pietruszką ( ͡° ͜ʖ ͡°)
#arinkaofood
#gotujzwykopem #jedzenie #jedzzwykopem
źródło: 20251130_152253
Pobierz

Mam status kupującego biznesowego, czyli aktywowali mi zakładkę VAT pod nazwą „Gromadzenie informacji podatkowych” tam zaznaczyłem że w celach biznesowych, a nie prywatnych kupuję.
Jeszcze miesiąc temu można było sobie ściągnąć fakturę do zamówienia, do każdego złożonego zamówienia był przycisk bodaj „download invoice”. Coś się zmieniło, bo teraz jest tylko „pobierz paragon” - a wygląda to tak, że to jest po prostu screenshot zamówienia, jakbym sam sobie nie mógł zrobić printscreena.
Moje pytanie jest takie, jak to obejść. Już nawet nie zależy mi na tym, żeby wliczyć te faktury w koszty prowadzeni firmy, chodzi mi tylko o to, żeby legalnie wprowadzić na stan JDG w Polsce drobne rzeczy do dalszej odsprzedaży. Czy ktoś ma pomysł, jak to załatwić?
#aliexpress #sklep #sklepyinternetowe #sklepinternetowy #chiny #sprzedam #firma #jdg
źródło: IMG_3123
PobierzNo ale, żeby zmusić ali do podjęcia odpowiednich kroków w tym kierunku to można zakupu dokonywać kartą (np. rev
olut) i później zgłaszać chargeback z tytułu braku wystawienia faktury ( ͡° ͜ʖ ͡°)
Np jak kupisz coś na ebay i sprzedasz tzn flip to jedyną fakturę jaką masz to jest ta z order page.