Wpis z mikrobloga

#enduromtb #mtb #enduro
potłukłem się trochę ostatnio na rowerze i jak to przeciętny Polak mądry po szkodzie, chodzi za mną kupno koszulki z ochraniaczami. Wstępnie mam na oku dwa modele:
https://www.24mx.pl/product/kurtka-ochronna-z-krotkim-rekawem-alpinestars-sequence-czarna_pid-PM-2742722
https://www.24mx.pl/product/bluza-ochronna-z-krotkim-rekawem-oneal-stv-protector-v23_pid-PM-4945328
Może macie jakieś doświadczenia na co zwracać uwagę, co sie sprawdza itd. Na razie chyba bardziej alpinestars mi się podoba, bo ma ten pas i mam wrażenie, że to lepiej się trzyma, ale może bredzę.
Chyba że polecacie coś innego, raczej nie chce typowej zbroi, no i żeby to choć minimalnie przewiewne było.
  • 6
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1
@ujdzie: FOX troche drogawy, a nie sądze żeby dawał lepsza ochronę niż inne większse firmy. Mi sie chyba zachce zakładać, żeby mi sie z barków bloący/niebolący, nie zrobimyły mniej bolący i bardziej bolący xD
  • Odpowiedz
@melba: mam zbroję Alpinestar Vector, Fox Titan Sport i buzzer Fox raceframe. Alpinestar jest lekka ale wciąż trochę gorąca ale nie sprawia wrażenia takie która ochroniłaby mnie jakoś specjalnie, zbroja foxa jest pancerna, ale ciężka i można się w niej ugotować. Za to buzzer to jest to co uważam, za złoty środek, dobrze chroni klatkę i plecy, już się o tym przekonałem a nie waży za dużo i nie grzeje
  • Odpowiedz
@melba: ten O'neal wygląda troche biednie, jakby tylko sama pianka była z przodu i z tyłu. Warto żeby chociaż z tyłu byłą ochrona z materiałów nienewtonowskich w stylu D3O. Z tego co widzę to tylko ochrona na barki jest level CE 1 a reszta 0.

Ten Alpinestars wygląda jakby się można było w nim ugotować + plus ten pas na dole - trochę over the top jak na rower. Na
  • Odpowiedz
  • 0
@shuukre: @qubas89 @Rybow dzięki, coś wybiore, wiem już na co patrzeć.
choć raczej zostane przy koszulce, jednak buzer czy zbroja wydają mi się overkill dla mnie, a i tak najbardziej zależy mi na barkach, bo jeden już składany był, a drugi właśnie potłuczony.
  • Odpowiedz