Wpis z mikrobloga

✨️ Obserwuj #mirkoanonim
Sąsiad zalał mi łazienkę. Po pierwszym odwołaniu wycena według "największego polskiego ubezpieczyciela" to X, a za remont zapłaciłem prawie 3X. Największym problemem jest stawka za roboczogodzinę remontu: ok. 35 zł, czyli żenująco nisko. We Wrocławiu nawet do sprzątania za tyle nikogo bym nie znalazł.

Czy ktoś skutecznie próbował podważyć tę kwotę? W jaki sposób?

Remont w legitnej firmie, która zrobiła swój kosztorys i dała fakturę (ale ubezpieczalnia to w zasadzie zlała).

#odszkodowanie #prawo #oc #ubezpieczenie #odszkodowania #ubezpieczenia #lazienka #remont #wroclaw #zalanie

〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta

🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt

• 8
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

via mirko.proBOT
  • 0
✨️ Autor wpisu (OP): @sayanek: Wyglądało to tak:
- zgłosiłem do ubezpieczalni zalanie ze zdjęciami i opisem. Następnego dnia przelali mi parę stówek - według nich "sprawa zamknięta".
- Znalazłem szybko ekipę, która wyremontowała, bo zaczęło śmierdzieć. Dali mi fakturę i szczegółowy kosztorys.
- Powyższe przesłałem do ubezpieczalni; zweryfikowali kwotę na dwa razy wyższą niż pierwotnie, ale wciąż trzy razy mniej, niż wynikało z mojego kosztorysu.
- Poprosiłem o rozpiskę, według której to
  • Odpowiedz
@mirko_anonim zgłaszałem wielokrotnie różne szkody w domach/mieszkaniach i jak były faktury i kosztorysy to jeszcze nikt się nie czepiał roboczogodziny po 60-80 zł (parę lat wstecz 40-60).

Napisz im że w takim razie występujesz z prośbą o sprawdzenie tematu do rzecznika finansowego i wyślij tam papiery.

Ps. Robiłeś ze swojego ubezpieczenia, czy OC sprawcy?
  • Odpowiedz
@mirko_anonim: odwoływać się i powoływać na kwotę z faktury. Ja kiedyś miałem "miłą" rozmowę z przedstawicielem ubezpieczalni który nawet mnie straszył paragrafem o wyłudzaniu odszkodowania bo ciągle się odwoływałem. Też ich stawki za roboczogodziny były śmiesznie niskie, ale ciągle odpowiadałem, że jak uważają że są według nich ok to niech umówią mi firmę która za takie pieniądze mi to ogarnie. Po 2 odwołaniach zatwierdzili kwotę z faktury.
Jeśli to się
  • Odpowiedz
przeznaczeni.pl

@mirko_anonim: Nie ma opcji że wybierasz firmę, podajesz numer swojej polisy ubezpieczeniowej i wszystko odbywa się bezgotówkowo bez Twojego udziału? Szczerze to nie wyobrażam sobie inaczej.
  • Odpowiedz