Aktywne Wpisy

mechaos +7
Mireczki, do 33 roku życia stroniłem od #ksiazki. W marcu kupiłem żonie #kindle i oszlalalem. Kupiłem drugiego odrazu i tak sobie czytam. Wiedźmin nadrobiony, diuna też, władca poerscieni, Hobbit, dzieci hurina i reszta też. Trylogie metro skończyłem też, dzisiaj dosłownie.
Polećcie jakieś książki kurde fajne takie dla takiego lamusa książkowego. Mile widziany klimat jak w metro.
Polećcie jakieś książki kurde fajne takie dla takiego lamusa książkowego. Mile widziany klimat jak w metro.

annlupin +51
coś ciekawego na nocnej dzisiaj
Sąsiad zalał mi łazienkę. Po pierwszym odwołaniu wycena według "największego polskiego ubezpieczyciela" to X, a za remont zapłaciłem prawie 3X. Największym problemem jest stawka za roboczogodzinę remontu: ok. 35 zł, czyli żenująco nisko. We Wrocławiu nawet do sprzątania za tyle nikogo bym nie znalazł.
Czy ktoś skutecznie próbował podważyć tę kwotę? W jaki sposób?
Remont w legitnej firmie, która zrobiła swój kosztorys i dała fakturę (ale ubezpieczalnia to w zasadzie zlała).
#odszkodowanie #prawo #oc #ubezpieczenie #odszkodowania #ubezpieczenia #lazienka #remont #wroclaw #zalanie
〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰〰
· Akcje: Odpowiedz anonimowo · Więcej szczegółów
· Opublikuj swój własny wpis: Mirko Anonim
· Zaakceptował: mkarweta
🥲 Aktualnie wspiera nas średnio 1 osoba w miesiącu, co nie pozwala na pokrycie kosztów utrzymania serwisu. Wspomóż projekt
@mirko_anonim: dobrze że nie formę
@mirko_anonim: w sądzie.
- zgłosiłem do ubezpieczalni zalanie ze zdjęciami i opisem. Następnego dnia przelali mi parę stówek - według nich "sprawa zamknięta".
- Znalazłem szybko ekipę, która wyremontowała, bo zaczęło śmierdzieć. Dali mi fakturę i szczegółowy kosztorys.
- Powyższe przesłałem do ubezpieczalni; zweryfikowali kwotę na dwa razy wyższą niż pierwotnie, ale wciąż trzy razy mniej, niż wynikało z mojego kosztorysu.
- Poprosiłem o rozpiskę, według której to
Napisz im że w takim razie występujesz z prośbą o sprawdzenie tematu do rzecznika finansowego i wyślij tam papiery.
Ps. Robiłeś ze swojego ubezpieczenia, czy OC sprawcy?
Jeśli to się
@mirko_anonim: Nie ma opcji że wybierasz firmę, podajesz numer swojej polisy ubezpieczeniowej i wszystko odbywa się bezgotówkowo bez Twojego udziału? Szczerze to nie wyobrażam sobie inaczej.