Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 114
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 1028
@makamele: no trzeba być sprytnym człowiekiem żeby na złość komuś wybierać na prezydenta lichwiarza i wyłudzacza z udokumentowanymi powiązaniami ze światem przestępczym XD
A ludzie się śmiali z prezydenta komika showmena

To już nawet nie jest kwestia poglądów, ale trzeba nie mieć rozumu i godności człowieka, żeby pozwolić takiemu typowi być prezydentem na złość komuś
  • Odpowiedz
jaki zdolali uciułać moi rodzice bedacy zwyklymi robolami

@makamele: kiedyś mieszkania budowało państwo. Albo wynosiło się cegły z budowy.
Popierając kandydata, który wprost mówi, że nie poprze podatku katastralnego i jednocześnie oszukuje, że ma 1 mieszkanie Twoja sytuacja na pewno się poprawi xD
  • Odpowiedz
@makamele: Ale ty wiesz, że Tusk rządzi od 2 lat a nie od wieków? Hmmm ciekawe kto wprowadził program, który podniósł znacząco ceny mieszkań? Zastanówmy się przez chwilę
  • Odpowiedz
@adreno420: @makamele Pis potrzebuje prezydenta, który pozwoli za 3 lata powiedzieć, że "rząd nie zrealizował obietnic". Tak jak dudeł. W konsekwencji za 3 lata wraca PIS i je---ia Polaków ciąg dalszy.
Wy to lubiliście, co?

Bezpiecznikiem to jest sam fakt istnienia koalicji i umowy koalicyjnej - na głupim BK0 widać jak to działa.
  • Odpowiedz
  • 1
@krytyk__wartosciujacy: no jak te obietnice to dosypywanie garstce bogatych to ja dziekuje

Decyzja o zawetowanie obnizeniu skladki dla psiembiorcow to przyklad bezpiecznika na chore pomysly rzadu

I nie zrozumcie mnie zle, ja glosowalem na tuska i 100x wole ich niz pis

Ale nie sa tacy krystaliczni, a ja nie bede sie poswiecal dla nich
  • Odpowiedz
  • 0
@Miii_Kiii: spoleczenstwo chce dalszej liberalizacji?

Ocknij sie gosciu, to 2025r i 60% ludzi jest temu juz przeciwna

A wsrod mlodych przeciwny jest jeszcze wiekszy odsetek
  • Odpowiedz
  • 0
@bart40404: no widzisz, a jednak rozwazam tez bezpiecznik, bo PO chcialo jeszcze bardziej r----------c rynek i jakims cudem sie nie udalo

Ale co gdy beda mieli juz pelna wladze? Nie slysze jasnej deklaracji od Paszyka/Domanskiego/Tuska
  • Odpowiedz
@Miii_Kiii wierzycie w te obietnice jak nie wiem co, Tusk to oszust który i tak nic nie robi wiec nie warto w niego inwestować poparcia, tylko właśnie grać na rozjebyanie tego rządu, trzeba go wysadzić w powietrze, później PiS i może będzie lepiej w tym kraju. Teraz jest szansa. Bo te wszystkie regulacje europejskie to uwierz mi nie są dobre dla Polskiego społeczeństwa i ekonomiczne i społeczne. Także tym to w
  • Odpowiedz
@makamele: tak, ale po następnych wyborach to już na 95% będzie rządzić koalicja PiS+Konfederacja xD więc będziesz mieć bezpiecznik przez 2 lata, albo może nawet i w ogóle go nie będzie, bo jest spora szansa, że obecny rząd się poda do dymisji jeśli Nawrocki wygra, a potem PiS z Konfederacją i własnym prezydentem będą mogli rozwalać Polskę przez długie lata xD
  • Odpowiedz
@makamele: właśnie bronisz "podatku zdrowotnego" wprowadzonego w ramach "polskiego wału".

Płacisz prawie 5k rocznie zdrowotnego tylko za to, że państwo "pozwoli" łaskawie kontynuować działalność.
A potem lament, że setki tysięcy działalności się zamykają.

a ja nie bede sie poswiecal
  • Odpowiedz