Dla mnie to się wydaje, że to jakiś śmieszny żart.
W ponad 30 milionowym kraju, który przez lata dostawał po tyłku raz od 3 Rzeszy następnie zniewolony przez Związek Radziecki. Kraj z prawie najdłuższą historią w Europie. Druga konstytucja na świecie zaraz po USA.
Wielka walka o wolność i finalnie upadek komunizmu odnotowany w podręcznikach na całym świecie (Nobel dla Wałęsy). Następnie wejście do kluczowych grup i organizacji międzynarodowych, takich jak UE, NATO, OECD, WTO, ONZ. Dynamiczny wzrost gospodarczy.
Po latach zniewolenia przychodzi 2025 rok a głównym kandydatem w wyborach prezydenckich jest facet, który był ochroniarzem w klubie i ma podobno powiązania z szemranymi osobami + te mieszkanie od Pana Jerzego gdzie żaden człowiek mający odrobinę godności takiej po prostu ludzkiej nie zrobił by tego nikomu.
W dodatku pierwszą damą ma być kobietą, która zaszła w ciążę w wieku 16 lat.
I to nie są oskarżenia te informacje były w mediach (TV) odnośnie pracy jako ochroniarz czy ciąża.
@Caracas: Nic to nie zmienia w kontekście oskarżenia. Przedstawiasz te fakty w pejoratywnym świetle, jak by zrobił coś złego, co jest uwłaczające jego osobie.
@Satan696: Rywalem jest polityk, który ma doświadczenie w zarządzaniu stolicą z powodzeniem, polityk, który jest w TOP 3 rankingu 28 class. Faktycznie zły wybór...
Przecież to jest oczywiste, że PiS w pierwszych latach rządów spolaryzował społeczeństwo (zaczęło się od 500+, które wynosiło 1/3 minimalnej krajowej, duże pieniądze, w dodatku kłótnie o miesięcznice smoleńskie, syf w TVP i napuszczanie na siebie kolejnych grup zawodowych (nauczyciele, pielęgniarki, lekarze)). Im dalej w las
@bomba4 Nie przedstawiłem suche fakty z ogólnopolskich źródeł oraz od samego kandydata. Ale osobiście od siebie mogę dodać, że wiek 16 lat nie jest najlepszym wiekiem na ciążę - i to moja opinia.
@SUBAGAZI: Ale co to za tradycje państwowe? Wiesz, te inne kraje też nie istniały w ramach obowiązujących dziś ramach państwowych w których kontekście oceniasz Polskę sprzed 1000 lat. A taki początek Francji czy Wielkiej Brytanii to bycie podbitym i skolonizowanym przez Rzymian.
Stalin nawet powiedział że Węgry i Polska to stare kraje i muszą mieć swoje państwo a wykopek plujący najgłupszym rodzajem ojkofobii będzie dyskredytował dosłownie fakt - tak, Polska
Szkoda tylko, że zapomniałeś dodać, że Nawrocki jest z Trójmiasta. A gdy jesteś między wronami, nie ma bata, zawsze trochę pokraczysz tak jak one. Ale na tle reszty mieszkańców
@AdamF_OG: ze wszystkich tłumaczeń odnośnie tych afer to jest jedno z najgorszych.
"Nic dziwnego że oszust, z takiego jest miasta. No ale co poradzisz, są gorsi, więc nie było tematu".
@xfin: Tak, czytam się. Gdy tylko usłyszałem, że kandydat PiS pochodzi z Gdańska, od razu spodziewałem się, że na harcerza wybór Kaczyńskiego zapewne nie trafił. Co nie zmienia faktu, że i tak mam większą nieufność wobec Trzaskowskiego.
@Caracas: no co poradzisz, dziadki zmanipulowane przez kurskiego i republikę. Młodzież przez tiktoka. C--j z faktami. Przypnij RT że odpowiada odpowiada za zielony ład (PIS podpisał), albo imigrację do Polski (PIS sprowadził 350k+ muzułmanów). Postrasz jeszcze gejami (których chyba muszą być całe miliony skoro wywołują taką panikę), których RT traktuje jako równorzędnych obywateli i #mimowszystkogangus
@Caracas: To pytanie jak beznadziejny musi byc jego kontrkandydat ze ma szanse wygrac.
Trzaskowski nie jest tak beznadziejny, tylko wy daliście się urobić jak bydło i widzicie w nim pomiot diabła, bo: "ma dużą dupę", "nasrał do Wisły", "drogi kibel", "poznał syna sorosa, więc sprzeda nas mitycznym żydom, które i tak nami rządzą i odpowiadają za zło całego świata, a w szczególności za to, że jesteśmy nieszczęśliwymi frustratami,
@Caracas: pogarda dla nastoletnich rodziców to jeden z powodów tego, że ludzie zaczynają mieć dzieci dopiero po 30, a okienko biologiczne jest jakie było i wymieramy. Gardzę takim podejściem. Ty chyba serio chcesz mnie przekonać do głosu na kawalerkarza.
@Caracas z tą prawie najdłuższą historią to totalnie przesada. Jak słusznie zauważyłeś w komentarzu, początki historii należy wiązać z rozpowszechnieniem pisma na danym terenie. Względem Grecji to mieliśmy pismo jakieś 3500 lat później. Cała południowa i zachodnia Europa ma dużo dłuższą historię (nie znaczy to, że u nas była bezludna pustynia). Ale to tylko takie czepialstwo. Zgadzam się z puentą wpisu
@Caracas tu się rozchodzi o zaplecze partyjne zbudowane przez te 25 lat. Bo jakby to był niezależny kandydat to by dostał mniej więcej tyle co Maciak czy Woch. Ale ze to pisowiec to całe ich struktury go pompują wszędzie. I beton już wie na kogo trzeba zagłosować.
@ipkis123 Trzaskowski jest kłamcą, który zmienia zdanie, a przede wszystkim jest z PO, jak widać to Tusk teraz rządzi. Widać po 3 drodze jak bardzo jest trzecia xD Czyli jak wygra Trzaskowski to rząd zacznie realizować plany Uni, które są przede wszystkim planem Niemieckim. U naszych sąsiadów nie jest kolorowo, dlatego muszą coś wymyślić co pozwoli im się odbić. Jak unia narzuci na nas więcej podatków, przeleje więcej uchodźców, być może
W ponad 30 milionowym kraju, który przez lata dostawał po tyłku raz od 3 Rzeszy następnie zniewolony przez Związek Radziecki.
Kraj z prawie najdłuższą historią w Europie.
Druga konstytucja na świecie zaraz po USA.
Wielka walka o wolność i finalnie upadek komunizmu odnotowany w podręcznikach na całym świecie (Nobel dla Wałęsy).
Następnie wejście do kluczowych grup i organizacji międzynarodowych, takich jak UE, NATO, OECD, WTO, ONZ.
Dynamiczny wzrost gospodarczy.
Po latach zniewolenia przychodzi 2025 rok a głównym kandydatem w wyborach prezydenckich jest facet, który był ochroniarzem w klubie i ma podobno powiązania z szemranymi osobami + te mieszkanie od Pana Jerzego gdzie żaden człowiek mający odrobinę godności takiej po prostu ludzkiej nie zrobił by tego nikomu.
Ja się pytam ludzie Wy jesteście normalni?
#polityka #polska #wybory
@Caracas: Nic to nie zmienia w kontekście oskarżenia. Przedstawiasz te fakty w pejoratywnym świetle, jak by zrobił coś złego, co jest uwłaczające jego osobie.
źródło: image
PobierzPrzecież to jest oczywiste, że PiS w pierwszych latach rządów spolaryzował społeczeństwo (zaczęło się od 500+, które wynosiło 1/3 minimalnej krajowej, duże pieniądze, w dodatku kłótnie o miesięcznice smoleńskie, syf w TVP i napuszczanie na siebie kolejnych grup zawodowych (nauczyciele, pielęgniarki, lekarze)). Im dalej w las
Stalin nawet powiedział że Węgry i Polska to stare kraje i muszą mieć swoje państwo a wykopek plujący najgłupszym rodzajem ojkofobii będzie dyskredytował dosłownie fakt - tak, Polska
@AdamF_OG: ze wszystkich tłumaczeń odnośnie tych afer to jest jedno z najgorszych.
"Nic dziwnego że oszust, z takiego jest miasta. No ale co poradzisz, są gorsi, więc nie było tematu".
Ty się czytasz?
@Caracas: z większością się zgadzam, ale kogo ta część obchodzi? Jeszcze pokolenie wcześniej to był dość częsty widok w tym wieku.
Trzaskowski nie jest tak beznadziejny, tylko wy daliście się urobić jak bydło i widzicie w nim pomiot diabła, bo: "ma dużą dupę", "nasrał do Wisły", "drogi kibel", "poznał syna sorosa, więc sprzeda nas mitycznym żydom, które i tak nami rządzą i odpowiadają za zło całego świata, a w szczególności za to, że jesteśmy nieszczęśliwymi frustratami,
@Caracas: pogarda dla nastoletnich rodziców to jeden z powodów tego, że ludzie zaczynają mieć dzieci dopiero po 30, a okienko biologiczne jest jakie było i wymieramy. Gardzę takim podejściem. Ty chyba serio chcesz mnie przekonać do głosu na kawalerkarza.
Kaczor to jednak geniusz jest xd
@Caracas: co za bzdura
Może dlatego, że nie wnikasz w niuasne w historii Polski.
@Caracas: jakie "podobno"?! XD