Wpis z mikrobloga

• 0
@NieznanyUzytkownik: ja pracuję dla MiB więc lepiej się szykuj na 6 rano. Już tu był taki jeden żartowniś co wrzucał rurki do silników samolotów. Plus nawet jak tam nie pracowałeś to jednak oczerniasz prawicę a mocno wspierasz lewicę i trzaskowskiego. Może jesteś jego płatnym trollem? Tak czy siak warto się przyjrzeć Twojej osobie.
  • Odpowiedz
@NieznanyUzytkownik
Akurat art. 212 i 216 kk chroni dobra osobiste i reputację, nie ma zapisu, który pozwala całkowicie uniknąć odpowiedzialności przez „satyryczne zastrzeżenie” w opisie.
+
Opis po obsraniu się i ustawieniu w profilu nie jest częścią wpisu, wiele osób może nie znać tego opisu, a więc nie będą traktować wypowiedzi jako żartu
  • Odpowiedz
  • 0
przecież to temat znany

@vvv-vvv: ale dotyczył tylko jego brata. A tutaj mamy info, że sam Sławek był w to zaangażowany oraz czerpał z tego korzyści materialne. Plus to by wyjaśniało skąd ma te bitcoiny
  • Odpowiedz
@WhiskeyIHaze: Nie wiem czy wiesz, ale 'walek' to nie musi byc nawet lamanie prawa. Bylo glosno teraz o tym, ze mentzen wyprowadzil pieniadze do fundacji rodzinnej aby uniknac opodatkowania. Nie zlamal prawa - ale w mojej ocenie jest to skrajnie niemoralne i cala jego dzialalnosc 'optymalizacja podatkowa' to jest po prostu niemoralne obchodzenie prawa aby nie placic podatkow ktore po prostu powinno sie zaplacic. Osoba ktora potencjaclnie mialaby rzadzic panstwem
N.....k - @WhiskeyIHaze: Nie wiem czy wiesz, ale 'walek' to nie musi byc nawet lamani...
  • Odpowiedz
oj będziesz się z tego tłumaczył jak ten ziomek od rurek w silniku

@WhiskeyIHaze: Chcesz zgłosić niby co? Naruszenie dobrego imienia osoby trzeciej? Policji ci powie abyś s--------ł albo przyprowadził Memcena xDDD A i za takie straszenie kogoś służbami też jest paragrafix
  • Odpowiedz