Aktywne Wpisy

odgrzybiacz +476

Salido +438
Minął 5. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
21 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
21 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj
W ciągu ostatniej doby miały miejsce 4 wypadki śmiertelne w których zginęły 4 osoby.
21 wypadków drogowych ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
21 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacj

źródło: 1-433025-29
Pobierz
⸻
A teraz historia sprzed chwili.
Jestem właśnie w jednej ze Stonek. Robię spokojnie zakupy, lecę do kasy, kasowanko, do zapłaty wyskakuje: 213,01 zł.
Patrzę do portfela: dokładnie 213,00zł. Idealnie! Wyciągam kasę, podaję kasjerce i mówię:
— „Mogę być winny grosika?”
Kasjerka robi wielkie oczy, myśli przez chwilę i wypala:
— „Nie no, wie Pan, tak to nie da rady, to nie moje pieniądze.”
No to dobra. Wyciągam drugą dwusetkę. Chwila ciszy. ona nagle:
— „A może pan zapłacić ten jeden grosz kartą?”
I teraz najlepsze: ta sama kobieta wielokrotnie na wcześniejszych zakupach rzucała słodkim, czy mogę być winna grosika. I zawsze mówiłem: „Spoko.”
Ostatni raz. Serio.
Na koniec musieliśmy czekać na kierowniczkę, która przyszła otworzyć drugą kasę, bo w tej nie było jak mi wydać.
#gownowpis #biedronka #januszebiznesu
źródło: IMG_6310
PobierzOdpowiadasz "nie, nie może pan/pani być winna grosika? Patrzą na ciebie jak na gestapowaca
@paula_pila: idź pozmywać czy coś
źródło: att.yZZfiT1203QRyCcBQ-zA0bVkA0kJcUF5YrKKKqvZiag
PobierzKomentarz usunięty przez autora
Dopłacić grosza kartą? Serio? Żaden kasier, nawet najbardziej upośledzony, by czegoś takiego nie zaproponował.
Raz, że płatności kartą zaczynają się od złotówki, a dwa, że nie można rozbić rachunku. Wie to każdy z nich, nawet stara Grażyna, na pierwszym dniu roboty. Mogłaby zaproponować żebyś zapłacił kartą za zakupy(całość), ale gadka o
@corsa900: czyli mając prawny środek płatniczy, sklep nie umożliwi mi sprzedaży po cenie z półki?
No no, chciałoby się powiedzieć wstrzymaj konie, ale tu już cała karoca leci z górki xD