Wpis z mikrobloga

Koniec. Przegrałem Igrzyska Bebzonów.
Nie z honorem, nie w walce, nie na boisku życia. Przegrałem, bo... nie wpisałem wagi. Tak. Pokonał mnie formularz Google. Kliknął mnie w duszę, a ja kliknąłem „później”, które trwa do dziś.

Ale szczerze? I tak nie ćwiczyłem.
Nie było żadnych pompek, brzuszków, kroków, ani innych zdradliwych rzeczy, które powodują pot. Plan był piękny: ruch, zdrowie, maybe nawet spacer.
Rzeczywistość: joypad, telewizor, i myśli typu:
„Czy jak obejrzę trening na YouTube, to organizm sam zrozumie?”

Mój brzuch? On już nie jest częścią mnie. To osobna jednostka administracyjna. Ma własny PESEL, konto w banku i konsultuje się z prawnikiem, czy może wystąpić o rozwód.
Mój smartwatch umilkł. On wie.

Próbowałem raz zrobić pajacyka, ale przypomniałem sobie, że mam kręgosłup i godność.
Kot próbował mnie zmotywować zrzucając mi z szafki batonika – uznałem to za znak od Wszechświata.

Nie ma co się oszukiwać – bebzon triumfował.
Lenistwo zrobiło mi combo:

atak „Zrobię to jutro”

kontratak „Jeszcze jeden odcinek”

i ostateczne uderzenie: „W sumie to już po czasie, więc nie ma sensu zaczynać.”

Ale wrócę. Silniejszy. Mądrzejszy. Może nawet rozgrzany.
Z wagą, wpisem i choćby jednym skłonem. Albo mrugnięciem. Od czegoś trzeba zacząć.

#igrzyskabebzonow – do zobaczenia w kolejnej edycji. Mój brzuch już się szykuje na rewanż.
tamlinek - Koniec. Przegrałem Igrzyska Bebzonów.
Nie z honorem, nie w walce, nie na b...

źródło: image

Pobierz
  • 10
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Ale szczerze? I tak nie ćwiczyłem.

Nie było żadnych pompek, brzuszków, (...) ani innych zdradliwych rzeczy, które powodują pot

@tamlinek: nie jest to konieczne. Chudnie się w kuchni. Ćwiczenia tylko pomagają. Zresztą jako grubas nie zrobisz ich wiele bo brak siły, wytrzymałości i masa. Wiem co mówię.

Możesz kontynuować poza strukturami, you know. Tak sam dla siebie.
  • Odpowiedz
Pokonał mnie formularz Google. Kliknął mnie w duszę, a ja kliknąłem „później”,

@tamlinek: użyj broni, która cię pokonała do tego, żeby pokonać bebzon. Jak będziesz chciał w--------c, kliknij "później" ;)
  • Odpowiedz