Wpis z mikrobloga

via Android
  • 2
@jmuhha

@Nordri: bedzie dobrze, w ile lat planujecie sie uwinac z wprowadzeniem?

powodzonka

Oka ujemy jakoś do 2 lat max. A jak się uda wcześniej to zajebiście, nie muszę mieć tip top do wprowadzenia
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@Damianooo_421

@drzewnyzwierz Mnie budowanie domu metodą gospodarczą niemalże wykończyło, jakbym budował drugi raz więcej rzeczy bym komuś zlecił

Do stanu SSO mam ekipę. Dach też zrobi ekipa, a w środku ile się da, zrobię sama
  • Odpowiedz
via Android
  • 1
@woskrosenie

@Nordri: a juz myslalem ze plyta, zdawaj relacje z kosztami bo to moze byc ciekawe

Na razie humusu zdjęcie 1200, mini koparka do ław będzie z 1k, wczoraj przyjechała stał do zbrojeń za 3700+, beton z 8k na ławy wyjdzie. Jeszcze deski za 800 z transportem wyszło
A reszta się okaże
  • Odpowiedz
@Nordri To raczej oczywiste, ciężko samemu murować i kłaść dach, ale zawsze dobre sobie przemyśl co chcesz zrobić sama, bo może się okazać, że efekt słaby, materiał zużyty i lepiej było kogoś do tego wziąć
  • Odpowiedz
@Nordri: SSZ + instalacje here. Nie żyłuj się żeby robić za wszelką cenę samemu ile się da, bo czasami potrzebne są narzędzia / doświadczenie w robieniu czegoś, a pytanie czy chcesz tracić czas na naukę i ryzyko że coś zrobisz źle. Przykład - rekuperacja, co to za problem rurki rozłożyć. Ale prawda jest taka, że na tym i każdym większym etapie jest setka niuansów których nie znamy biorąc się za
  • Odpowiedz
via Android
  • 3
@grzegoor dziękuję za mądre słowa :)
Nie będę cisnąć na siłę po kosztach, mam znajomego elektryka, zaoferował się że będzie siedział i wiedza się dzielił, a my będziemy robic xD to mi pasuje. Kafelki / panele też położę.
W czym się czuje słabo, zdam się na ekipę, a co będę mogła ogarnę sama. Tata i brat to stolarze, a i ja parę lat z nimi pracowałam, więc naprawdę dużo ogarniemy sami
  • Odpowiedz
@woskrosenie: bzdura. Fundament Ci liczą po bloczkach/robociźnie a potem nagle sie okazuje, że nie wzieli pod uwagi kosztów:
piachu do zasypania
izolacji przeciwwodnej (ciężkiej/lekkiej)
izolacji termincznej
instalacji sanitarnej
  • Odpowiedz
nie martw sie, nie jeden skończył budowe rozwodem. Glowa do gory :)

@daroq3a:
Inna opcja, wiele osób kończy budowę, jak dzieciaki mają 15-18 lat i za chwilę w----------ą z domu, potem zostają ludzie w 150m2 sami XD
  • Odpowiedz
via Android
  • 0
@text

>nie martw sie, nie jeden skończył budowe rozwodem. Glowa do gory :)

@daroq3a:

Inna opcja, wiele osób kończy budowę, jak dzieciaki mają 15-18 lat i za chwilę w----------ą z domu, potem zostają ludzie w 150m2 sami XD

To
  • Odpowiedz