Wpis z mikrobloga

#wybory #polityka Przypomniało mi się coś jeszcze :D Wczoraj jak rozmawiałem ze znajomym konfiarzem i zapytałem go dlaczego tak bardzo nienawidzą UE. Odpowiedział mi że zielony ład + nakrętki xDDDD
NAKRĘTKI xD
  • 145
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rakky: Nakrętki są symbolem tego że takimi pierdołami się UE zajmuje, a w tym czasie USA i Chiny rozwijają AI, Superkomputery, budują elektrownie węglowe i atomowe, rozwijają armię, rozwijają globalne platformy internetowe, siatki szpiegowskie i tak można by wymieniać bez końca.
  • Odpowiedz
  • 10
@Project_Im_Not_Going_In: A polskie rządy nie mają? Mają, miały i będą mieć.
No i z drugiej strony, naprawdę konfiarze to takie uposie że nie potrafią pić z butelki gdy ta ma przymocowaną nakrętkę? XD
  • Odpowiedz
  • 31
@xP9VLkb3V9: No i widac od razu że wyborca Baruna/Mentzena. Dlaczego uważasz że wszystko jest bezsensowane?
Jest wiele plusów z tego ze jesteśmy w UE, mamy otwarte granice do tego dochodzi wiele programów wsparcia dla biznesu i inwestycji. Przejedź się po mniejszych miejscowościach i zobacz jak dworce wygladaja i kto je finansował.
Tak, wiem. Wiekszość z tego to kredyty na dobrym procencie i trzeba oddać kase. Ale nikt nie da pieniedzy
  • Odpowiedz
  • 34
@Luciferrrro: Oczywiscie z tym sie zgadzam. Ale teraz wyobraź sobie ze Polska nie jest w EU. Myslisz że zacznie się zajmować takimi rzeczami? Nie, bo nas nie stać na AI, na taką technologie itd. Nie mamy swojego przemysłu, i to jest wina rządów które podejmują od 20-30 lat takie decyzje a nie inne.
  • Odpowiedz
@Rakky: który jesteś rocznik? Bo ja już byłem świadomą osobą w 2004 i pamiętam że wchodziliśmy do "innej" Unii niż to co jest teraz,ewentualnie elity i media oszukały naród przedstawiając wtedy inną wizję UE niż to co teraz dzieję się z jej regulacjami i kierunkiem w którym chce UE podążać
  • Odpowiedz
  • 113
@Luciferrrro raczej przykładem jak łatwo ludziom sprać głowy, że UE zajmuje się głównie takimi rzeczami. Co nie znaczy, że z nadmiarem regulacji ESG trzeba walczyć i się przeciwstawiać, ale generalnie z nakrętkami To jest myślenie na zasadzie "patrz nieroba - łata dziure w drodze zamiast obok budować autostradę" czytaj jedno nie wyklucza drugiego, można załatać dziure i w między czasie budować autostradę. Ale Wam wmówiono, że cały mechanizm UE jest skupiony
  • Odpowiedz
@Rakky kuzyn też o nakrętkach gadał. Gdzieś mu menu się przewinęły na Facebooku. I myślę że reszcie konfiarzom i wzajemnie się nakręcają. Zresztą tak jest w każdej partii. Facebook to niezłe narzędzie do nakręcania ludzi
  • Odpowiedz
@Rakky to bardziej świadczy o twoim znajomym niż o środowisku konfederacji. Zdefiniuj konfiarza proszę. Działacz parti, ktoś kto Ci pasuje do Twojego obrazu, czy może po prostu wyborca konfederacji korony, czy tej koalicji parlamentarnej?
  • Odpowiedz
  • 3
@Rakky Tu się zgadzam. Jeszcze 10 lat temu w rodzinne strony jeździłem drogami krajowymi potem gminnymi. Jazda była męcząca. Teraz elegancko ponad połowę drogi jeżdżę Eską droga szybsza, Nawet te drogi gminne powoli remontują
  • Odpowiedz
@Luciferrrro: O loL, widać że nie interesujesz się Stanami Zjednoczonymi. Tyle co oni mają absurdalnych polityk to nawet w połowie nie ma w Uni. Co do Chin to wystarczy wziąć ich widmo giga Miasta. To ja już wolę nieinwazyjne nakrętki
  • Odpowiedz