Aktywne Wpisy

MGTOWPL +465
Wczoraj Ministerstwo Sprawiedliwości opublikowało oficjalną tabelę alimentacyjną. I zaczęło się piekło.
Kwoty alimentów wyliczane były od zarobków mężczyzny brutto, a płatności alimentacyjne przedstawiono w kwotach netto.
Efekt? W wielu przypadkach alimenty przekraczały realne zarobki ojca.
Tak, dobrze czytasz. Mężczyzna miałby oddawać więcej, niż faktycznie zarabia do ręki.
Kwoty alimentów wyliczane były od zarobków mężczyzny brutto, a płatności alimentacyjne przedstawiono w kwotach netto.
Efekt? W wielu przypadkach alimenty przekraczały realne zarobki ojca.
Tak, dobrze czytasz. Mężczyzna miałby oddawać więcej, niż faktycznie zarabia do ręki.
źródło: z32128236IH,-Wpadliscie-na-to-samo---Zwrot-ws--tablic-alimenta
Pobierz
Salido +222
Minął 28. (z 66) dzień wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
122 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
125 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
W ciągu ostatniej doby miało miejsce 5 wypadków śmiertelnych w których zginęło 5 osób.
122 wypadki drogowe ze skutkiem śmiertelnym od początku wakacji.
125 ofiar śmiertelnych w wypadkach drogowych od początku wakacji.
źródło: 1-453841-13
Pobierz

Skyrimskie opowieści # 13
Brudna prawda o tej Prowincji powoli wychodzi na jaw. Dotarłem do miasta Falkret, gdzie Jarl prawdopodobnie robił interesy z bandytami, lecz w pewnym momencie ich drogi się rozeszły. Moim zadaniem było tych bandytów zlikwidować. Ukryli się w kopalni nieopodal Gavrostead. Poradziłem sobie z nimi, choć musiałem ich eliminować pojedyńczo.
A więc tym mam się stać? Maszyną do zabijania na usługach bogatych i wpływowych ludzi? Każdy medal ma jednak dwie strony i może jeśli ja nie zabiję to sam zostanę zabity? Ludzie tu są zdolni skrzywdzić kogoś za kilka złotych monet. Zabiłem bandytów, to prawda. Ale czy to czyni mnie lepszym człowiekiem od nich?
źródło: ScreenShot17
Pobierz