Aktywne Wpisy

gobi12 +533
W weekend chwaliłem się zbiorami i zapowiadałem małe #rozdajo pakietu różnych odmian papryczek chili.
Więc jest. W losowaniu można wygrać taki pakiet jak na zdjęciu. W środku jest kilkanaście odmian papryczek i każdej odmiany są 2-4 sztuki.
Losowanie spośród plusujących ten wpis. Wysyłka paczkomatem na mój koszt.
--
Więc jest. W losowaniu można wygrać taki pakiet jak na zdjęciu. W środku jest kilkanaście odmian papryczek i każdej odmiany są 2-4 sztuki.
Losowanie spośród plusujących ten wpis. Wysyłka paczkomatem na mój koszt.
--
źródło: temp_file3117948580682261444
Pobierz
czerwonykomuch +19
Uwaga, dowód anegdotyczny, ale demografia w Polsce naprawdę zaczyna mnie przerażać.
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,
Mam 27 lat, większość znajomych w podobnym wieku i - poza jedną parą - NIKT NIE MA DZIECI. Albo mówią kategorycznie nie i nigdy, albo ewentualnie „no za parę lat pomyślimy”. Ta, za parę lat to będziemy 30+, czyli w wieku już bardzo późnym na rodzenie. Biologicznie dzieci powinno się rodzić około dwudziestki, wtedy poród i połóg dla kobiety są najprostsze,

Hej, potrzebuję porady jaki NAS dwuzatokowy kupić. Jestem basic userem, zależy mi na przechowywaniu zdjęć, filmów w 4k, które mógłbym odpalać na TV, dostępu do plików/zdjęc z telefonu i postawienie Home Assistanta.
Moim pierwszym wyborem jest Synology DS224+ z dwoma HDD, ale nie jestem pewien czy nie rozważyć innych maszyn, które mają slot na NVME. W gre wchodzi jeszcze jakiś QNAP czy nawet TERRAMASTER F2-424, ale o nich już mam mniejsze pojęcie. Zależy mi na urządzeniu plug and play, ale nie wiem też, czy nie wziąć czegoś takiego, żeby w razie czego nie zainstalować TrueNAS jako alternatywę.
Doradzicie proszę ?
Musisz zdefiniować swoje potrzeby bo najpierw piszesz o plug&play a potem o stawianiu własnego Trunas, które czymś takim nie jest z definicji bo zależy czy stawiasz wszystko od zera z komponentów czy bierzesz jakieś minipc.
Synology zapewni Ci to o czym piszesz, plus dzięki ich apce, jak zrobisz nowe zdjęcie na fonie to fotka od razu zostanie wysłana na Synka.
Jesli rozważasz dockery i nvme to już mocniejszy
A co myślisz o UGREEN DXP2800 ?
Pewnie skończę finalnie z Synology ale mam poczucie, że chciałbym wyczerpać temat i
Podobno można na nim zainstalować Trunas lub Unraid ale traci sie wtedy gwarancje na sprzęt.
Może