Wpis z mikrobloga

Najbardziej w mediach mainstreamowych denerwuje mnie to, że potrafią odważnie powiedzieć, że Braun jest kandydatem skrajnej prawicy, ale nie potrafią już powiedzieć, że Zandberg jest kandydatem skrajnej lewicy.
#wybory
Dawul - Najbardziej w mediach mainstreamowych denerwuje mnie to, że potrafią odważnie...

źródło: 1000017098

Pobierz
  • 27
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

• 0
@kondziu96: wiadomo, Adrian z tragarzami przechodził i ci tragarze włożyli mu koszulkę z podobizną komunizmu, no i akurat biedaczek się zatrzymał i przez przypadek przemawiał na tle flagi związku radzieckiego i potem na tle flagi z che ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
  • 1
@Dragimir: jakie 15 xD? Przecież był dorosłym chłopem wtedy. A partia, której przewodniczy nie tak dawno na oficjalne social media wstawiała zdjęcia Marksa i Róży Luksemburg świętując ich urodziny.
  • Odpowiedz
  • 1
@mrocznapszczola: tymczasem występowanie w koszulce ojca komunizmu, wystepowanie na tle flag zwiazku radzieckiego, zabieranie 75% uczciwie wypracowanego dochodu, ograniczanie prawa własności, przeznaczanie podatkow w duzej mierze na dobra partykularne, a nie wspólne, wprowadzanie centralnego planowania do gospodarki, wieksza (nieefektywna) wlasnosc panstwowa w gospodarce, wpychanie na stanowiska decyzyjne osób bez przygotowania merytorycznego i doswiadczenia zawodowego takich jak Zawisza czy Matysiakowa, to Twoim zdaniem socjaldemokracja ;).
  • Odpowiedz
  • 0
@Kuduro: w ich programie, zabieranie cos wiecej pieniedzy zaradnym ludziom, coraz wiecej państwa w gospodarce, wszystko to bedzie prowadziło do tego, ze prywatna inicjatywa zostanie stłumiona, a gospodarke beda tworzyli merytoryczni ludzie pokroju bibliotekarki Matysiak i aktywiszcze Zawisza.
  • Odpowiedz
@Dawul: czyli nie ma nic takiego. Skandynawskie gospodarki nie są centralnie planowanej, mimo wysokich podatków. Jest tam też potężna prywatna inicjatywa, a koncern farmaceutyczny w takiej Danii ma większy kapitał niż PKB samej Danii.

Do tego wracasz do tematu Matysiak i Zawiszy, tak jakby w dotychczasowych lub planowanych rządach była jakakolwiek technokracja. Z resztą ktoś wskazywał ich na ministrów czegoś? Nic takiego nie znalazłem na szybko.
  • Odpowiedz
  • 0
@Kuduro:

czyli nie ma nic takiego.

Oczywiscie, ze jest. Zandberg z razemistami głupi nie są znaja art. 13 konstytucji rp i art. 256 kk i beda swoje postulaty ubierali w takie słówka, zeby nikt sie do nich nie przyczepil, a to ze realizacja ich idiotycznych pomysłów doprawdzi do tego, że "to państwo bedzie musialo wziac na siebie ciezar polityki gospodarczej i ekonomicznej", to juz przeciez nie ich wina, kto mógł
  • Odpowiedz
Występowanie w koszulce z ojcem komunizmu,

@Dawul: k---a marks urodzony w 1800 roku ojcem komunizmu. To że ruscy sobie wycierali nim mordę to nie znaczy że ojciec komunizmu.
  • Odpowiedz
@Dawul: gnębienie przedsiębiorców, a jednocześnie robimy za kolonię dla zagranicznych przedsiębiorstw. Z naszymi też nie jest kolorowo. Obniżenie podatków sprawi, że pracownicy InPostu będą zatrudnieni na ludzkich warunkach? Nie wiem jak dokładnie traktuje się tam przedsiębiorców, ale mają dość wysokie podatki i wiem jak traktuje się pracowników.

Jeśli Polska nie ma mentalności Skandynawskiej, to może pora ją zmienić? Bo póki co każdy by się tu za łeb tylko łapał.

Nie
  • Odpowiedz
  • 1
@mattz_: chłop napisał manifest komunistyczny, jest powszechnie nazywany ojcem komunizmu, komuniści wprowadzali jego idee w rzeczywistość, ale wykopek napisze, że nie jest, bo tak xd.
  • Odpowiedz