Wpis z mikrobloga

Zauważyliście, że McDonalds i KFC znacznie obniżyli swoje ceny? Oczywiście poszedł downsizing, ale to było wiele lat temu. Jestem zaskoczony i zadowolony, że fast food jest znowu szybki i w miarę tani #jedzienie #kfc #mcdonalds #fastfood
  • 20
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@fornson23: nie wydaje mi się, że jest taniej, w maku ceny cały czas wzrastają, czasem dadzą fajne promo albo jakieś kupony
zinger to 20zł, grander 25zł, nie przypominam sobie aby było drożej w standardowej ofercie
w maku żadnego downsizingu nie było w standardowych kanapkach z wołowiną, są w sieci tabela kcal i makro sprzed lat, nawet i sprzed ponad 20 lat i wartości są takie same praktycznie
  • Odpowiedz
  • 0
@Vadzior: no nie, ja wiem, że ktoś może być subiektywny (zresztą jak każdy), ale downsizing jakieś 3 lata temu poszedł, nie bójmy się słów. Co do obniżek w maku, wszystkie zestawy poszły w dół. A w KFC to już w ogóle hit, poszli ostro w dół, bo jeszcze nie dawno nie dość, że dostaniesz sraki, to zapłacisz za jedzenie jak burżuj.
  • Odpowiedz
@fornson23: No ja nie zauważyłem, a tabele kcal i makro to potwierdzają, nie mam powodów aby posądzać ich o downsizing.
Co do cen to ok. miesiąca temu podrożało nawet 2forU z 9zł na 9,90, a chesse z 6.50 na 7.50, więc nie wiem skąd wytrzasnąłeś jakieś obniżki. Albo trollujesz. Albo widziałeś ceny w dostawie u pośrednika, a teraz normalne ceny z lokalu. Warto też pamiętać, że ceny między lokalami mogą
  • Odpowiedz
@fornson23: miastem nie, i w kfc i w maku ceny się różnią w zależności od lokalu, nawet jak są blisko siebie, ale nie są to duże różnice, pewnie do ok. 1-1,50zł na kanapce
Wawa. Np. w galerii wileńska grander 25zł kosztuje, a na jerozolimskiej 24zł. Tylko tak jak pisałem, trzeba porównać ceny w lokalu, a nie u pośrednika. Bo w glovo to wygooglowałem cenę 29zł xD
  • Odpowiedz
@fornson23: myślę, że są, to nie jest jakaś unikalna anomalia i różnice te nie są jakieś duże, ale nawet przy braku o nich wiedzy ciężko twierdzić, że ceny jakoś drastycznie spadły, teraz już lokale pozamykane to nie sprawdzisz na stronie ale jutro można sobie przelecieć
w innych miastach też to się zdarza, ogólnie jak posprawdzasz sobie tagi fastfoodowe tu na wykopie to często ludzie są tym zdziwieni

ew. jeszcze kwestia
  • Odpowiedz
Zauważyliście, że McDonalds i KFC znacznie obniżyli swoje ceny?

@fornson23: Kiedy niby? Ziomeczki z mojej byłej pracy (mcdonald) mówią że średnio co promocję wszystko idzie w górę.
  • Odpowiedz
@fornson23: typ jebnal dwie całkowicie błędne tezy w jednym poście i jeszcze wspaniałomyślnie zachęca, by nie bać się mówić xD a co to k---a jakieś tabu?

nie było downsizingu, a ceny poszły tylko i wyłącznie w górę. Jak nie masz jakichś liczb i danych na poparcie, to znaczy że na ten moment tylko coś ci się wydaje.
  • Odpowiedz
  • 0
@dronoir tak to moje odczucie. Downsizing był kilka lat temu, no nie mów, że nie. Ok, bardziej chodziło mi o promo, bo jest ich wiele i bardzo ciekawych cenowo. Po trzecie, żadne tabu, tylko przy absurdalnych podwyżkach w gastro po covidzie fastfoody w miarę dawkują podwyżki cen w porównaniu do kraftowych ę ą, już nie wspomnę o knajpach nad Bałtykiem, gdzie ich kurdebele powaliło.
  • Odpowiedz
  • 0
@dronoir: jeśli chodzi o ceny to, mnie zweryfikowano. Chodziło o promocje, które są częste i tanie. Po drugie. Dawaj 2025, nie 2023 plus modyfikacja genetyczna żywności, mówi to Panu coś panie Ferdku? Dawaj wagę poszczególnych burgerów 2021 vs 2025, Masz Pan? Pewnie, że nie masz no bo skąd? Co Ty myślisz, że ja głupi jestem, że nie widzę, że są mniejsze niż 5 lat temu, gdy nawet nie wiedziałem czym
  • Odpowiedz