Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 48
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@Rakky mnie rozwala, że osoby które protestowały przeciwko ograniczeniom covidowym, noszeniu maseczek, zmuszaniu do szczepień, nagle uważają że głosowanie na PiS, który wdrażał te przepisy to spoko opcja na koalicję xD
  • Odpowiedz
@Rakky: Szkoda że żyjemy w kraju w którym ludzie mają pamięć robaka. Juz zapomnieli ile PO nakradło przez poprzednie 8 lat rządów, ile złych decyzji podjęli. A teraz jak grupa baranów oddadzą swój głos na PO
  • Odpowiedz
  • 564
@PogromcaPatusow: Powiem Tobie tak, mi PO nie zabrało nic. Ale PiS opóźnił moje decyzje o zakupie mieszkania o 2 lata. Inflacja dała się we znaki. teraz dudeł zablokował składke zdrowotną. PiS wywindowął ceny mieszkań i zabrał komunikacje w mniejszych miejscowościah.

Ja pamiętam to co ja odczułem, a nie to czy jakiś polityk okradł innego polityka. Te decyzje pisu miały realny wpływ na życie. Ceny energii to też pozostałosci po ich
  • Odpowiedz
  • 2
@bomba4: A co Tobie by ta decyzja przeszkadzała w życiu? Ale tak szczerze, miała by wpływ na Twoej życie? Do lekarza chodzisz prywatnie czy na NFZ?
  • Odpowiedz
  • 8
@Rakky zmieniła by to, że jeszcze bardziej rozwaliło by to służbę zdrowia, która już jest niedofinansowana. Proponowane składki w tej ustawie są idiotyczne i nie ma żadnego powodu, aby przedsiębiorcy, zwłaszcza Ci na b2b, płacili mniej (i to jeszcze o tyle)

Zależy od lekarza. Prywatnie to tylko okulista i dentysta
  • Odpowiedz
@Rakky: No tak PO Ci nic nie ukradło. Nie podniosło VATu, albo pewnie nie płacisz go, nie zadłużał kraju w takim tempie, że trzeba było podnosić progi ostrożnościowe, a i do tego jeszcze p----------ć kasę z ofe. Nie pamiętasz również, że przez 8 lat tych cudownych rządów udało się podnieść kwotę wolną od podatku o całe... 2 złote, czy też obniżyć znacznie zasiłek pogrzebowy z prawie 6500 złotych na 4000
  • Odpowiedz
  • 2
@bomba4: No widzisz a jest wielu ludzi co na NFZ to idzie tylko na SOR. A tak to wszystko prywatnie, bo prędzej by zdechło a nizeli się doczekało wizyty. Dlatego mają w dupie tą służbę zdrowia i wolą te pieniądze mieć w kieszeni i wydać prywatnie i tak finalnie ale z normalnym temrinem.
  • Odpowiedz
  • 7
@PogromcaPatusow: No tak jak mówisz, mnie nie okradło. Nie jestem VATowcem. Za czasów wysokiej kwoty od podatku byłem studentem i nie płaciłem ani zusu ani podatków. Dlatego nie czuje się okradziony. Pogrzebu zadnego też nie miałem. A tych 400 miliardów nigdy nie widziałem. Ale za to widzę imigrantów których pis wpuszczał nagmiennie za $$$ ;)
  • Odpowiedz
@Rakky: Codziennie płacisz podatek VAT i codziennie jesteś okradany o 1%. Policz liczbę wydatków jaką w życiu zrobiłeś i podziel przez 100, tyle właśnie kosztowała Cię dwuletnia podwyżka VATu w Polsce, a że coś Ciebie nie dotyczyło to nie znaczy, że nie miało miejsca więc teorię o pamięci robaka zdałeś.
  • Odpowiedz
@Rakky: może trzeba było spełnić obietnice takie jak kwota wolna 60k i kataster? Na chooy mi rządy w którym typy biorą dodatek 3500zł na mieszkanie mimo iż posiada 12 mieszkań i do tego wziął 55k za kilometrówki, jak tylko to potrafią to niech spierd4lają.
  • Odpowiedz
@Rakky: No a nie będziesz potrzebować nigdy operacji? Jakiegoś dłuższego leczenia? Luxmed na 100 zł miesięcznie coś takiego ogarnie? Przez to że będzie w NFZ mniej pieniędzy ogółem też jak będziesz odpukać potrzebować jakiejś nowoczesnej terapii zgodnej ze współczesną wiedzą medyczną i nowoczesnym sprzętem to jej nie dostaniesz. I prywatnie też nie ogarniasz, chyba że sprzedasz dom, albo się zakredytujesz. Już się tak dzieje gdzie u nas mamy na przykład
  • Odpowiedz
@Rakky PiS tak nauczył obywateli, że pierwsze pytanie jest takie co ci państwo dało w sensie ile gotówki. PiS nie wprowadził żadnych długofalowych reform, wszystko co robił to rozdawanie pieniędzy i jak widzisz, ludziom się podoba. Nawet kucom, którzy chcą niskich podatkowych i państwa minimum bo może i niskie podatki są fajne, ale jak uda się od państwa dostać jakieś pieniądze to też dobrze.
  • Odpowiedz
zapomnieli ile PO nakradło przez poprzednie 8 lat

@pangkor: Ile? I dlaczego ziobro przez 8 lat nie postawił za to żadnych zarzutów, podczas gdy Bodnar ma całą teczkę, a Banaś szafę?

PiS PKB Polski urosło najszybciej w UE obok Irlandii.

@EditorTM: Pomyliło ci się z inflacją
  • Odpowiedz