Wpis z mikrobloga

@Majkel2008

Nasi?
Czy "my" jesteśmy teraz z tobą w pokoju? ( ͡º ͜ʖ͡º)
Antynatalizm nie jest nawet ideologią, z definicji jest antyideologią wszystkich ideologii. Ja mu nie kazałem nic wysadzać xD
PS
Reczywistość jest odrażająca, a mimo to niektórzy i to po poinformowani nadal robią nowe istoty, to jest dopiero odrażające.
  • Odpowiedz
  • 1
Antynatalizm to po prostu pogląd

@666-666: a nazizm to po prostu pogląd I jego wyznawcy nie odpowiadają za zbrodnie Hitlera. Więc lepiej przestań ich obwiniać ( ͡° ͜ʖ ͡°)
  • Odpowiedz
@Majkel2008

Ale ogarniasz, że w przypadku tzw. "antynatalizmu" i ściśle powiązanego z nim "efilizmu" nie ma nic po środku? Nie możesz być "pół-antynatalią". Nie ma tu nic radyklalnego, to rzeczywistość, w której żyjesz jest radykalna, tylko po prostu tego nie ogarniasz. Użycie słowa "fani" świadczy o tym, że nie czaisz o czym w ogóle jest mowa.
  • Odpowiedz
@Majkel2008:

wasi psychole zaczęli już zabijać.

W USA, klinika leczenia niepłodności została wsadzona przsz antynatalistę. Zastanówcie się lepiej jak odrażającą ideologię wspieracie.

Paradoksalnie to, co odwalił ten typ, jest właśnie argumentem za antynatalizmem. Bo jeśli tworzysz życie, to musisz liczyć z tym, że możesz stworzyć kogoś, kto jest zdolny do zrobienia coś takiego. Brak prokreacji = brak ludzi = brak zamachowców wysadzających kliniki płodności.
  • Odpowiedz
@Majkel2008 Żeby nasi tagowicze mieli poglądy moralne które potrafią napędzać ludzi do masowych zbrodni... no niezła kompromitacja...

W ogóle muszę przyznać, że się myliłem co do nich bo myślałem że ten tag jak i pogląd są śmieszne i bez żadnego wpływu na świat a tu się okazuje że mają zadatki na prawdziwą organizację terrorystyczną.
  • Odpowiedz
@Majkel2008: A czytałeś jego manifest w ogóle? ( ͡° ͜ʖ ͡°) Bo gość tam dosłownie pisze, że dokonał tego ataku, bo jest promortalistą, a promortalizm i antynatalizm to dwie różne rzeczy. Antynatalizm to najbardziej niewinna idea z tych wszystkich które ten gość reprezentował. Więc już prędzej mógłbyś się doczepić o efilizm
  • Odpowiedz