Wpis z mikrobloga

Treść przeznaczona dla osób powyżej 18 roku życia...
  • 24
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

@kvvach: bo mieszkalnictwo nie interesuje masy ludzi - jaki % ludzi realnie ma ten problem aktualnie? 52% Polaków mieszka w domach, pewnie z 3/4 co mieszka w mieszkaniach ma je wlasnosciowe. Nie jest to duza liczba osob na ktorej mozesz ugrac cokolwiek. Ale moze byc znaczaca przy 2 turze gdzie jest 50-50.
  • Odpowiedz
@kvvach: PoPis ma najmniejszy wynik w prezydenckich od dekad, a każdy inny kandydat krytykuje w ten czy inny sposób dotychczasową politykę mieszkaniową PoPisu, czyli dopłaty do kredytów. Ktoś głosujący na Mentzena, a nie Hołownię, wciąż może kierować się sytuacją na rynku mieszkaniowym.
  • Odpowiedz
@kvvach:

Kazdy kandydat podczas tych wyborow wypowiadal sie na okolo 20 roznych tematow.

Mozesz mi napisac logiczny dowod jak polaczyles z tego kropki, ze nieruchomosci nie maja znaczenia?
  • Odpowiedz
@kvvach: chyba nie rozumiesz działań jednych i drugich. Braun wybija się poprzez nakręcanie akcji o których świat nie słyszał i media o nich nie mówią. Hołownia tylko potrafi dużo gadać i nic więcej. A pierdo.enie zawsze najlepiej wychodzi szczególnie, kiedy jesteś po drugiej stronie, a Szymek zapomniał że on rządzi razem z Tusskiem.
  • Odpowiedz
@kvvach: wynik brauna to nic innego jak to, że mówił rzeczy które ludzie chcieli usłyszeć, na razie jest jeszcze zbyt kontrowersyjny, ale jego wynik będzie rósł.

Mnie też to trochę przeraża, ale taka jest prawda.
Więcej ekologii, więcej zamkniętych z tego powodu firm, więcej piętnowania biedniejszych z ich starszymi samochodami i domami, więcej podwyżek i kosztów. Wyborcy z pewnością wytrzymają. Po i PiS zmierza ku przepaści, chyba że zauważą pokoleniowa
  • Odpowiedz
@kvvach: Zwykli ludzie posiadający mieszkania (90% Polaków mieszka we własnej nieruchomości) wcale nie chcą aby im oszołomy rękami polityków sztucznie obniżali wartość ich własności.
  • Odpowiedz
  • 0
@adeekk1989: no tak. ale od roku gorąco była zasrane #nieruchomosci jakby to był probłem nr 1 w Polsce
@Czoso tak ze szymon i adrian, którzy najbardziej mówili o mieszkalnictwie dostali Razem 10%. Batyr który od tematu uciekał 30
@Madoxxx pl2050 przepchała ustawe o cenach mieszkań. to jest bierność?
  • Odpowiedz
@kvvach: Przez bierność bardziej miałem na myśli to że to działania defensywne. Fajnie że to przepchnęli ale to obrona tego co jeszcze niedawno było normą. Ogólnie to problem tej koalicji, mało tam inicjatywy do zmian.
  • Odpowiedz
  • 0
@Madoxxx: problemem jest brak rzecznika, który by tłumaczył posunięcia i plany rządu co zniwelowało wrażenie ze rząd nic nie robi
@wygryw50k prawda. sam o tym myślałem ale ostatecznie zostałem przy hołowni. btw imo zandberg to nowy jkm. sporo gada, ładnie i kwieciście. Uruchamia się tylko podczas wyborów, generuje sporo memów. robi wynik max 5%. A potem spanko na kilka lat do kolejnych wyborów
  • Odpowiedz
@kvvach moim zdaniem wynik kandydatów antydeweloperskich (Zandberg, Hołownia, Biejat) jest niezły w kontekście poparcia dla lewicy w Polsce, konieczności konkurowania z Trzaskowskim itd. No i wiadomo, że temat mieszkalnictwa interesuje głównie młodych ludzi (tzn starych też, ale mają odmienne interesy), a społeczeństwo nie jest najmłodsze
  • Odpowiedz
@kvvach: Jak chcemy coś zmienić, to nie ma co się obrażać na wyniki, tylko trzeba gadać z ludźmi prostym językiem i tłumaczyć spokojnie, nawet sto razy. Inaczej dalej będą wybierać tych, co najgłośniej krzyczą.
  • Odpowiedz
@kvvach lewica dzieli się i łączy co chwilę, już od jakichś 20 lat (SDPL powstał w 2004). Sumaryczny wynik lewicy jest w tych warunkach przyzwoity, ale nie sądzę by zmotywował on lewicę do jakiejś konsolidacji.
  • Odpowiedz