Wpis z mikrobloga

Patrzę na to i niestety, ciężko jest mi w to uwierzysz. Czy naprawdę nasze społeczeństwo tak wygląda? Do kogo my chcemy się równać? Jaki jest długoterminowy plan Polaków? Czy na naprawdę codziennie mijam na ulicy ludzi, którzy nienawidzą tego kraju i później głosują na Metzena lub Brauna? Czy naprawdę chcemy patrzeć na zdjęcia z europejskich spotkań liderów i mówić - ten chłop, co ukradł kawalerkę starszemu człowieku to mój reprezentant?
#wybory #polityka
Drizztek - Patrzę na to i niestety, ciężko jest mi w to uwierzysz. Czy naprawdę nasze...

źródło: image_picker_DBA4F1CB-E9CC-4256-81EB-BE5547E24B19-8341-00000206376469F7

Pobierz
  • 7
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Czy na naprawdę codziennie mijam na ulicy ludzi, którzy nienawidzą tego kraju i później głosują na Metzena lub Brauna?

@Drizztek: p---------e godne fanatyka każdej innej partii, który powie, że na Trzaskowskiego/Nawrockiego/Zandberga/Biejat głosują ludzie, którzy nienawidzą Polski
  • Odpowiedz
@Drizztek: Składa się na to wiele czynników ale myślę, że po prostu Polakom znudziło się gonienie zachodu bo przecież zgnił, a to czy jest to i była marchewka na kiju to też temat do innej dyskusji. PiS wyhodował sporą część społeczeństwa chcącą mieć kasę do ręki teraz, która lubi mieć wskazanego wroga (wyimaginowanego) z którym walczą na co dzień. Co będzie w przyszłości to kto by się tam przejmował.
  • Odpowiedz
@Drizztek: Wybory parlamentarne to trochę inna bajka, tam głosuje się bardziej na struktury, które mają PIS, PO, PSL reszta z tym średnio (Lewica, Konfa, reszta tak naprawdę w tym momencie się nie liczy) , więc będzie to wyglądać trochę inaczej...
  • Odpowiedz
@Drizztek: jeśli społeczeństwo tak wygląda, to dlaczego 20 miesięcy temu Kaczyński oddał władzę? Większość wyborców Memcena ostatecznie nie jest pro-rosyjska, po prostu Normicka. W 2ej turze nigdy nie zagłosują na Nawrockiego.
  • Odpowiedz
@Drizztek społeczeństwo płaci potężne rachunki za prąd i gaz, widzi, co się dzieje na zachodzie w kontekście migracji, a ty się dziwisz, że potem głosuje przeciwko politykom, którzy generalnie popierają dalsze podnoszenie cen energii i masowe przyjmowanie uchodźców, tylko w okresie kampanii udają, że jest inaczej?

Nie twierdzę, że ktokolwiek z pooulistycznego trio Nawrocki-Memcen-Braun ma receptę na te problemy. Ale nikt nie wierzy w to, że ma ją Trzaskowski, który poglądy
  • Odpowiedz
via Wypiek
  • 0
@pyra_wykop podobno 70 procent wyborców konfederacji zagłosuje na Nawrockiego.
Wygrana PiS będzie wygrana konfederacji w 2027 i będą mogli razem okradać kraj.
  • Odpowiedz