Aktywne Wpisy
kopilop +27
#kuchnia #gotujzwykopem
Moja kobieta napaliła się na thermomixa. Uważam że lidlomix jest tak samo dobry za 1/3 ceny. Jak to wytłumaczyć kobiecie?
Chciałem kupić jej na 30stke lidlomixa ale nie chcę później słyszeć narzekania
Moja kobieta napaliła się na thermomixa. Uważam że lidlomix jest tak samo dobry za 1/3 ceny. Jak to wytłumaczyć kobiecie?
Chciałem kupić jej na 30stke lidlomixa ale nie chcę później słyszeć narzekania
jestemtakizmeczony +553
Codziennie w Polsce 13 osób nie chce już dłużej żyć. 11 z nich to mężczyźni. Od północy wylogowało się już sześcioro. Do końca dnia będzie ich drugie tyle.
Nie zginęli w wypadku, nie zabrała ich choroba. To było ich ostatnie "mam dość", ostateczne "nie daję rady".
Za każdą z tych liczb ktoś płakał. Albo nie miał już sił płakać. Nie każdy krzyk słychać, nie każdą pustkę widać.
#depresja #samobojstwo
Nie zginęli w wypadku, nie zabrała ich choroba. To było ich ostatnie "mam dość", ostateczne "nie daję rady".
Za każdą z tych liczb ktoś płakał. Albo nie miał już sił płakać. Nie każdy krzyk słychać, nie każdą pustkę widać.
#depresja #samobojstwo

źródło: image
Pobierz
#prawojazdy #prawko
<machający papież.jpg>
Jeżeli trafisz na służbiste.. to zaznaczy parkowanie prawidłowo. Zmiane
Przyznaję, słyszałam o jednym ośrodku word od jakiejś instruktorki, który uważa to za błąd, ale nie umiała mi wyjaśnić co wtedy wpisuje egzaminator, na co się powołuje, a jej jedynym
@J4meS: Normalnie nie wierzę, co czytam (ಠ‸ಠ)
Żebyście nie musieli szukać, wklejam fragment ustawy Prawo o ruchu drogowym,
p.s tu błędem byłoby też skrecenie nawet od osi jezdni, powinieneś być literalnie przy prawej krawędzi.
No właśnie. Ty masz wykonać manewr parkowania, a zamiast przygotować się i zbliżyć do prawej krawędzi jezdni, jak przepis nakazuje, Ty zaczynasz zmienić pas.
Otóż to. A skoro powinienem być przy prawej krawędzi jezdni, to powinienem się do niej zbliżać,
@J4meS: Nie, i już to napisałem kilka postów wyżej:
ja też parkuję z lewego pasa, bo inaczej bym się nie zmieścił w wąskie miejsce
.Takie są przepisy, ja tego nie wymyślam ¯\(ツ)/¯ Na egzaminie masz się stosować
Nie rozumiesz mnie. Według przepisu, który podałeś, również na ezgaminie masz zaparkować praktycznie od prawego krawężnika, co jest niemożliwe do wykonania, jeśli jest ciasno. Przekroczenie osi jezdni jest już bez znaczenia, bo tak czy siak robisz to źle. Takie parkowanie jak w linku byłoby niedozwolone, nawet gdyby pojazd nie najechał na linię.
p.s przed samym skrętem oczywiście ustawiam się do prawej krawędzi, ale skręt, to bardzoooo duży łuk.
3. Przepisu ust. 2 nie stosuje się, jeżeli wymiary pojazdu uniemożliwiają skręcenie zgodnie z zasadą określoną w tym przepisie lub dopuszczalna jest jazda wyłącznie w jednym kierunku.
Więc wykonanie manewru parkowania w ciasne miejsce można jak najbardziej tym uzasadanić.
A jak już tak idzie to co? Lewy na rondzie? ( ͡° ͜ʖ ͡°)