Wpis z mikrobloga

Maciak zdobył 0,4%. To jest ok. 100 tys. głosów. To jest wciąż zaskakująca i niepokojąca liczba, nawet w skali kraju.

Braun - 6,2% (albo 5,4%) to jest dramat. Miliony Polaków mają nierówno pod kopułą i wymagają sesji z psychologiem.

#wybory #polityka
  • 93
  • Odpowiedz
  • Otrzymuj powiadomienia
    o nowych komentarzach

Brednie. Byliśmy członkiem Układu Warszawskiego i państwem zależnym od Moskwy. Finlandyzacja oznacza neutralność i tego typu politykę prowadziła, jak sama nazwa wskazuje, Finlandia.

@stdmat niby jakie państwo nad którym rosja wyciąga swoje macki jest prawdziwie niezależne i neutralne. Nawet na wikipedii możesz wyczytać, że Finlandia straciła część terytorium, była mocno związana gospodarczo z rosją, chodziła na palcach żeby nie drażnić moskwy i wychodziła naprzeciw jej oczekiwaniom. Gdzie tu patriotyzm skoro mamy
  • Odpowiedz
nie, w koalicję z Tuskiem

Po już wielokrotnie pokazało że nie mają żadnych zasad ani stałych poglądów i liczy się tylko władza. Dlatego chętnie pójdą byle utrzymać się przy władzy. będzie KOKo. Koalicjant Obywatelska-konfederacja. Tylko wtedy banda tuska już całkowicie straci kredyt zaufania

@m_ney: a czy jakby Konfederacja poszła w koalicję z Tuskiem to nie byłaby to utrata przez Konfederację ich zasad i stałych poglądów, liczenie na władzę i utrata kredytu
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: zapisuj tego posta i wspomnisz moje słowa

Tusk i jego banda nie mają żadnych poglądów i zahamowań. zrobią wszystko, powiedzą wszystko i wejdą w koalicję nawet z diabłem byleby zdobyc/utrzymać władze

nie wierzysz? trzaskowski zapowiedział na 25 maja wielki marsz patriotów xd cooorva, w pierwszej chwili myślałem że to mem a oni tak
  • Odpowiedz
nie wierzysz? trzaskowski zapowiedział na 25 maja wielki marsz patriotów xd cooorva, w pierwszej chwili myślałem że to mem a oni tak naprawdę.

@m_ney: a co? patriotyzm jest niby zarezerwowany tylko dla określonych grup które wycierają sobie nim mordę i roszczą sobie prawo do określania kto może według nich być patriotą? dlaczego niby złodzieje i przestępcy z pisu mogą się nazywać patriotami? patriota to złodziej i przestępca? taka jest definicja patriotyzmu,
  • Odpowiedz
Nawet na wikipedii możesz wyczytać, że Finlandia straciła część terytorium

@bylem_zielonko: Niby które? Jedyne terytorium jakie Finlandia straciła na rzecz ZSRR to tereny utracone w wyniku wojny zimowej w 1940, które potem odbiła i ponownie utraciła będąc w sojuszu z III Rzeszą.

była mocno związana gospodarczo z
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko:

Zupełnie się z Tobą zgadzam xD Patriotyzm nie jest zarezerwowany dla pisu xD Tylko tu nie chodzi tylko o to CO deklarował ale również KIEDY.

Jeśli ktoś przez całe lata deklarował się jako sojusznik LGBT, chodził na parady, podpisywał deklaracje ALE TERAZ GDY SĄ WYBORY I GŁOSY PRAWICY MOGĄ PRZEWAŻYĆ nagle "tęczową flagę schować, na marsz
  • Odpowiedz
Zupełnie się z Tobą zgadzam xD Patriotyzm nie jest zarezerwowany dla pisu xD Tylko tu nie chodzi tylko o to CO deklarował ale również KIEDY.

Jeśli ktoś przez całe lata deklarował się jako sojusznik LGBT, chodził na parady, podpisywał deklaracje ALE TERAZ GDY SĄ WYBORY I GŁOSY PRAWICY MOGĄ PRZEWAŻYĆ nagle "tęczową flagę schować, na marsz patriotów".

Tu nie chodzi o same poglądy. Tu chodzi o elastyczne podejście moralne, o to że gość nie
  • Odpowiedz
@m_ney: Przecież i trzaskowski i cała koalicja mówi o patriotyzmie i podkreśla, że są patriotami od lat, bo przecież pis narzuca narrację że tylko pis jest patriotami, a wszyscy inni do zdrajcy.

a co do lansowania się na patriotę przed wyborami to przecież musi uderzać w nuty konserwatystów. Nie każda konserwa popiera skrajną prawicę, a w koalicji jest psl, które jest mocno prawicowe, no i samo PO skupia elektorat centrum
  • Odpowiedz
@bylem_zielonko: nie mówi od lat tylko teraz koniunkturalnie w czasie wyborów robi marsze patriotów i chowa flagę tęczową w czasie debaty

brzydzi mnie taki oportunizm

to jest człowiek bez charakteru
  • Odpowiedz
nie mówi od lat tylko teraz koniunkturalnie w czasie wyborów robi marsze patriotów i chowa flagę tęczową w czasie debaty

brzydzi mnie taki oportunizm

to jest człowiek bez charakteru

@
  • Odpowiedz